10 jaar Kwadratuur

Muziek meer dan verdubbeld

Op 1 september 2013 is het exact tien jaar geleden dat Kwadratuur het levenslicht zag. Als muziekwebsite hebben we sindsdien een vaste plaats veroverd in het muzieklandschap.

Juli 2002: een kleine groep muziekliefhebbers komt tot de vaststelling dat er heel wat steengoede muziek onbesproken blijft door het gros van de Belgische (Vlaamse) media. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en op 1 september is er Kwadratuur.be. Belangrijkste uitgangspunt: die minder belichte muziek verspreiden naar en toegankelijk maken voor een groot publiek.

Sinds die dag werkt een team van een 15-tal vrijwilligers aan deze website die door de jaren heen een gerespecteerd medium is geworden. We schreven meer dan 8600 cd-besprekingen in de meest uiteenlopende genres, honderden interviews en evenveel aankondigingen en reportages van muziekevents in België en (net) daarbuiten.

Om dit te vieren, presenteert Kwadratuur dit najaar in samenwerking met enkele vaste partners — De Roma, De Kreun, De Singer, Handelsbeurs, De Bijloke en KC BELGIE — een reeks van exclusieve concerten. Deze weerspiegelen de verscheidenheid aan stijlen die Kwadratuur al tien jaar uniek maakt.

Alle informatie hierover is terug te vinden via het menu aan de linkerzijde.

Wedstrijd

 

Bezoek de Kwadratuur-stand op de 10 Jaar Kwadratuur-concerten en maak kans op een van de drie cd-pakketten met daarin de volgende cd’s:
The Wayne Shorter Quartet - ‘Without a Net’ (Blue Note)
Oneohtrix Point Never - ‘R Plus Seven’ (Warp)
Cuarteto Casals - Franz Schubert: ‘String Quartets D.87 & D.887’ (Harmonia Mundi)
Ellery Eskelin - ‘Trio New York II’ (Prime Source)
All Included - ‘Reincarnation of a Free Bird’ (Stone Floor)
Ictus - Fausto Romitelli: ‘An Index of Metals’ CD+DVD (Cypres)
Hamilton de Holanda - ‘Trio’ (Brasilianos)
Splashgirl - ‘Field Day Rituals’ (Hubro)
Lionel Beuvens - ‘Trinité’ (Igloo)

Elke bezoeker kan een keer per concert (en dus ook elk concert opnieuw) deelnemen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht na het laatste optreden.