Wanneer de zomer zijn laatste adem heeft uitgeblazen en het vallen van de bladeren stilaan zijn aanvang neemt, vormt het Aarschotse jeugdcentrum De Klinker traditiegetrouw het decor voor de jaarlijkse hoogmis van het Belgische punk- en hardcorelabel Funtime Records. Ook dit jaar koppelt het Funtime Festival de jonge leeuwen van het label aan een aantal oude bekenden. Het betere trek- en duwwerk staat hierbij centraal, maar ook de meerwaardezoeker wordt niet aan zijn lot overgelaten.

De meest in het oog springende naam op de affiche is zonder twijfel headliner The Sedan Vault. Het Sterrebeekse collectief heeft een verleden op het Funtime label. Hun excellente debuut ‘Mardi Gras of the Sisypha’ (2006) bleek een briljante kruisbestuiving tussen indie, punk en progrock en leverde hen tal van lovende recensies en lofbetuigingen op. Met 'Vanguard' (2008) zette de groep zijn muzikale ontdekkingstocht verder, wat resulteerde in een fascinerend opus dat vernuftige indierock koppelde aan subtiele toetsen en tegendraadse elektronica. Na de lancering van een e-novel in 2010 werd het echter stil rond The Sedan Vault. Intussen werd het kwartet herleid tot een trio, maar zij komen op 13 oktober met graagte een handvol nieuwe songs voorstellen.

Eén van de jonge beloften van Funtime is These Mountains Are Ghosts. Dit Limburgse viertal presenteert op het festival zijn debuutplaat 'Demon Horde', een hybride mix tussen sludge, stoner en metal waarbij ze graag Baroness en Mastodon naar de kroon steken. Daarnaast is ook Homer van de partij, alwaar labelbaas Johan Quinten zelf de microfoon opneemt. Tijdens zijn 14-jarig bestaan bracht de groep al vijf langspelers uit, waarvan 'The Politics of Make Believe' (2012) het laatste wapenfeit is. De voortdurende afwisseling tussen punkrock, noiserock en hardcore rijmt mooi met de verwoestende energie waar de band een patent op heeft.

In totaal staan op 13 oktober elf artiesten van allerlei allooi op de affiche. Het opzet van Funtime – zowel het label als het festival – is duidelijk. In hun eigen woorden: “This is not about acting tough, being the coolest kid or the hippest bird in town... This is about the true punkrock and hardcore spirit, which means: diversity, having fun, an open mind, a passion for music and life." Wij zouden het niet beter kunnen verwoorden.

Meer over Funtime Festival 2012


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.