Alela Diane heeft haar eerste naam te danken aan een ingeving van haar broer (het leek hem een goede naam voor een paardje) en haar tweede aan een gelijknamige tante. Een idyllische familierelaas? In het begin in elk geval wel, want in het huishouden waar Alela Diane (°1983) deel van uitmaakt, wordt 's morgens en 's avonds gezamenlijk folksongs gezongen en haar vader leert haar haar eerste gitaarakkoorden. Niet dat ze het serieus neemt, want eigenlijk speelt ze amper. Dat verandert wanneer ze op 19-jarige leeftijd Nevada (California) verlaat om te gaan studeren in San Franciso.
Vanaf ze weg is, scheiden haar ouders en wordt haar ouderlijk huis verkocht. In die turbulente periode grijpt ze terug naar de gitaar en schrijft ze haar eerste songs die enkele maanden later verschijnen op de cd-r 'Forest Parade'. Het is duidelijk niet voldoende om het uiteenvallen van haar familie te verwerken, want Alela Diane besluit om in de zomer van 2004 te gaan rondtrekken in het zuiden van Frankrijk. Hier ontstaan de meeste songs van 'The Pirate's Gospel'. Terug in de VS verlaat ze San Francisco keert terug naar Nevada waar ze, samen met haar vader, 'The Pirate's Gospel' opneemt.
Van dan af begint het bekende verhaal van kleine horecabaantjes en veel spelen. Tot diep in 2006 brengt Alela Diane 'The Pirate's Gospel' zelf aan de man, inclusief zelfgemaakte hoesjes. In oktober biedt Holocene Music aan om de plaat officieel uit te brengen in de VS. Later volgen Engeland, Australië en in 2007 ook Europa. Momenteel werkt Alela Diane aan een opvolger voor 'The Pirate's Gospel'.

Over de audio

Pretentieloos, maar niet zonder ambitie, zo klinkt het eenvoudige 'Tired Feet'. Het folky gitaarwerk met de eenvoudige melodielijn en dito akkoorden doen aan het oude werk van Leonard Cohen denken. Net als bij deze bard is er iets aan Alela Diane dat niet zomaar in het prentje past. Dit komt nog beter tot uiting in de meerstemmig gezongen passages: geen gewone geharmoniseerde melodie, maar onafhankelijke lagen, waarbij de scherpe stemkleur doet denken aan het prettig gestoorde van Coco Rosie.

Meer over Alela Diane


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.