De Belgische componist en elektronicamuzikant Cédric Dambrain werd geboren in 1979 en studeerde elektro-akoestische muziek aan de het conservatorium van Bergen. Later volgde hij cursussen spatialisatie, computer-geassisteerde compositie en real-time processing bij ondermeer Tristan Murail en Magnus Lindberg. Dambrain schreef muziek voor dansvoorstellingen en muziektheater, treedt op als soloperformer en werkt sinds 2005 nauw samen met het ensemble Ictus.

Over de audio

'In Memoriam Fausto Romitelli' uit 2005 is een werk voor trompet en live elektronica dat duidelijk schatplichtig is aan de Italiaanse componist aan wie het een eerbetoon wil zijn. Het radicale gebruik van elektronica, de verregaande vervorming van het akoestische geluid en het hallucinante klankbeeld dat er het gevolg van is doen duidelijk denken aan de wereld van Romitelli.
De bastonen die Dambrain hier gebruikt kunnen zo weggelopen zijn uit een dubtrack, de hoge klanken snijden als glas en de vervormde trompet lijkt eerder op een jankende elektrische gitaar. Daartussen zweven klanken als schimmen van menselijke stemmen. In dit klankamalgaam werkt Dambrain de tegenstelling tussen hoog en laag uit door gebruik te maken van verschillende, soms extreem contrasterende registers.

Meer over Cédric Dambrain


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.