Het grootste deel van het oeuvre van de Nederlandse componist Coen Vermeeren is in de koormuziek te situeren. Vermeeren, geboren in 1962, heeft niet de gewone paden van de muziekopleiding gevolgd. Hij behaalde eerst een doctorstitel aan de Technische Universiteit in Delft, terwijl zijn muziek beoefenen 'daarnaast' gebeurde. Afgezien van een aantal compositielessen is Vermeeren grotendeels autodidact, waardoor hij niet echt in een bepaald vakje te stoppen is. Ook op 'miserere mei', zijn recentste cd, valt dat op. Hij schrikt er niet voor terug om meer harmonische passages af te wisselen met momenten van bijtende dissonantie.

Over de audio

'Timor et Tremor' is gebaseerd op een psalmtekst waarin de Heer om medelijden wordt gevraagd.
Vrees en beven zijn over mij gekomen en duisternis omringt mij. Heb medelijden met mij Heer want aan u vertrouw ik mijn ziel toe. Heer, luister naar mijn gebed want gij zijt mijn toevlucht en mijn almachtige hulp. Heer, ik heb u aangeroepen en zal niet worden beschaamd.
'Timor et Tremor' werd al door verschillende componisten, waaronder ook Orlando di Lasso en Francis Poulenc, op muziek gezet. Vermeerens versie voor vijfstemmig koor a capella dateert uit 1989.

Meer over Coen Vermeeren


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.