De saxofonist, fluitist, klarinettist en hoornist Colin Stetson groeide op in An Arbour, Michigan, waar hij muziek studeerde aan de plaatselijke universiteit. In 1997 studeerde hij af en een jaar later verhuisde hij naar San Francisco waar hij bevriend geraakte en samenspeelde met o.a. Fred Frith. Sinds 2004 woont Stetson in New York. Zijn goed ontwikkelde speltechniek en circular breathing maken hem een graag geziene gast in verschillende muziekmiddens. Zo speelde hij soloconcerten voor monniken, maar was hij ook te horen bij bands en artiesten als Arcade Fire, Tom
Waits, TV On The Radio, Antibalas, Anthony Braxton,
 Burning Spear, Bon Iver en Medeski, Martin & Wood.

Over de audio

Colin Stetson zoekt het in 'As a Bird Or Branch' niet ver. Het eerste deel van de track is gebaseerd op een dalende lijn van drie noten die meestal meerstemmig uitgewerkt wordt door het aanbrengen van boventonen en andere klanken. Deze dalende beweging wordt steeds herhaald, waarbij de harmonie verandert, net als de kleur van de saxklanken. Daarnaast wordt er geleidelijk aan hier en daar ook echo toegevoegd, waardoor het vaste patroon steeds anders ingevuld wordt.
Op 2'39" zorgt een verandering in de melodielijn (meerbepaald de laatste noot) voor een drastische ommezwaai, waarmee Stetson in drone-achtig vaarwater belandt. Lang aangehouden tonen zorgen voor breed liggende samenklanken die maar af en toe veranderen. Naar het einde toe wordt het geluid geleidelijk aan afgebouwd door het uitdunnen van de harmonie.

Meer over Colin Stetson


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.