EARR (voluit Ensemble Artists Repertoire Research) is het nieuwe geesteskind van Eric Thielemans: een hedendaags kamermuziekensemble en muzikale denktank. Het ensemble bestaat uit een los-vaste groep muzikanten uit verschillende muzikale windstreken.

De groep was voor het eerst te horen op 23, 24 en 25 mei 2011 met het programma ‘Songbook’ in de Zuidpooltheater in Antwerpen. Een eerste cd (‘EARR Plays a Snare is a Bell’) staat gepland voor maart 2012. Voor deze release bestaat de groep uit de Amerikaanse zangeres Claron McFadden, de Belgische vocalist Jorgen Cassier (artistiek leider Theater Zuidpool), bassist Peter Jacquemyn, keyboardspeler Jozef Dumoulin, de Britse trombonist Hilary Jeffery, de Franse gitarist Jean-Yves Evrard en percussionist Eric Thielemans zelf.

Over de audio

‘Music For a While’ is een compositie van de Britse barokcomponist Henry Purcell voor het theaterstuk ‘Oedipus’ van John Dryden en Nathaniel Lee. Purcells melodie (gezongen door Claron McFadden) wordt hier voorzien van een zachte, wat onregelmatig stromende begeleiding van Jozef Dumoulin en Jean-Yves Evrard, waardoor de stem (net als in de oorspronkelijke compositie) mooi verder gedragen wordt.

Meer over EARR


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.