De Amerikaanse geluidskunstenaar Al Margolis was bijzonder actief in de Amerikaanse underground cassettebeweging van de jaren '80. Tussen 1984 en 1991 bracht hij op zijn eigen cassettelabel Sound Of Pig Music meer dan 301 tapes uit, waarvan hij de verschillende exemplaren eigenhandig kopieerde. Deze do it yourself attitude kenmerkt hem tot op vandaag. Eigen recenter werk en dat van andere artiesten verscheen op het Pogus label, opgericht door Margolis, in samenwerking met Dave Prescott and Gen Ken Montgomery (1989). Na het vertrek van deze laatste twee werd Pogus een eenmansoperatie.
Sinds 1984 is Margolis muzikaal actief onder de naam If, Bwana (afkorting van "It's Funny, But We Are Not Amused"). Zijn muziek is van een resoluut experimentele aard, waarbij omgevingsgeluiden, gitaar, computer, tapes en akoestische instrumenten een plaats hebben in een geluid waarbij suggestie belangrijker lijkt dan structuur.

Over de audio

'Furry' is een klankcollage uit 1998 waarin de geluiden nu eens heel herkenbaar zijn, dan weer haast onmogelijk te traceren. Margolis koppelt hier de nevelige wereld van onderaardse gangen en rioolbuizen aan kindvriendelijke mobieltjes en luguber verbasterde stemmen. Een rechtlijnig verhaal wordt de luisteraar daarbij niet gegund, maar wie wat verbeelding heeft kan alvast potlood en papier of wie weet een camera in de buurt houden.

Meer over If, Bwana (Al Margolis)


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.