Met pianist Jef Neve (1977) en vibrafonist Pascal Schumacher (1979) is het fijn parallellen trekken. Beide hebben zowel een klassieke als een jazzopleiding genoten. Neve bleef aan het Lemmensinstituut (Leuven), maar Schumacher bleek minder honkvast en studeerde aan de conservatoria van Luxemburg, Strasburg, Brussel en Den Haag en behaalde in 2002 ook het masterdiploma musicologie aan de Université Marc Bloch (Strasburg).
In 2003 vonden Neve en Schumacher elkaar op vaste basis in het Pascal Schumacher Quartet, met naast henzelf ook bassist Christophe Devisscher en drummer Teun Verbruggen. Verbruggen maakt op zijn beurt dan ook weer deel uit van het vaste trio Van Neve.
Het kwartet bracht totnogtoe twee albums uit op Igloo ('Change of the Moon' uit 2002 en 'Personal Legend' in 2006), net als het trio van Neve ('Blue Saga' in 2003 en 'It's Gone' in 2004). Voor beide ensembles volgden binnen- en buitenlandse concerten. Het Pascal Schumacher Quartet werd bovendien bekroond met de prijzen van het publiek en de jury op de befaamde wedstrijd Tremplin Jazz Avignon en voor Schumacher persoonlijk was er een een Django d'Or Award voor nieuw opkomend talent (2005).
Ook Jef Neve bleek niet uit de polls te branden. Hij werd genomineerd voor de Django d'Or Award voor opkomend talent (2004) en in datzelfde jaar stond hij op de shortlist van de Zamu Award voor beste muzikant. Een van de opmerkelijkste bekroningen voor Neve is echter de signing voor zijn derde cd bij Universal, een opmerkelijk feit, gelet op het enthousiasme waarmee bepaalde (grote) labels hun jazzartiesten op straat zetten.

Over de audio

'Wonderworld' is een stuk voor kleine en grote kinderen die nog met open mond en glinsterende oogjes kunnen genieten van muziek die vrolijk binnenklatert. Het zou wel ideaal zijn, mochten de luisteraars die zich aangesproken voelen ook over een prima conditie bezitten, want 'Wonderworld' kent geen enkel rustpunt op de meer dan vijf minuten dat het stuk duurt. Piano en vibrafoon zijn aanvankelijk sterk met elkaar verstrengeld en komen pas na meer dan twee minuten echt los van elkaar.
In verschillende stapjes wordt het nummer opgebouwd, vertrekkende van breed uitgesmeerde akkoorden, via repetitieve formules, kleine golfbewegingen (als bescheiden eb- en vloedrimpels op het strand) tot grootsere golven en plotse stopplaatsen.
'Wonderworld' is een gezamenlijke compositie van Jef Neve en Pascal Schumacher en werd opgenomen op in het Conservatorium van Luxemburg op 21 december 2004. Deze track is niet in de handel verkrijgbaar.

Meer over Jef Neve & Pascal Schumacher


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.