Ter gelegenheid van het Happy New Ears festival 2007 wordt een compilatiecd uitgebracht die overigens gratis wordt meegegeven met elke kaart gekocht voor 14 september. De samensteller(s) van de cd hebben puik werk geleverd, want waar mogelijk de wat verteerbaardere nummers gekozen uit vaak heel donkere en soms zelfs hermetische oeuvres. Een stevig portie akoustische instrumenten dus die de ruis, drones, kliks, tikken, gezoem en dergelijke komen vergezellen. Op de cd ook zelfs enkele opnames die op de klankenwandeling Klinkende Stad te horen zijn. De eerste twee nummers hieronder zijn van de hand van Fabrizio Modonese Palumbo, steeds in samenwerking met. Blind Cave Salamander is zijn project met Paul Beauchamp. De friends uit Larsen&friends zijn ondermeer transgender cult icoon Baby Dee op harp, Ijslandse elektronicapeetvader Jóhann Jóhannsson en Julia Kent, de celliste bij Antony & The Johnsons. Een vrolijke bende die onder deskundige begeleiding prachtige muziek maakt.

Over de audio

Een groter gezelschap als bij de blinde grotsalamander, maar weer weet Larsen alles mooi in evenwicht te houden en in elkaar te weven. Zo ook op deze groovy, meolodramatische track van het Abeceda album, een registratie van een live concert in Turijn in 2006.
4 donkere ambientdrones van elk een drietal seconden volgen elkaar herhalend in stijgende lijn op. Onheilspellend, maar vlak voor de eerste minuut rond is, gooien een cello en een harp de gordijnen open met een lieflijke, zwierige doch melancholische melodie. Na tweeënhalve minuut volgt er een rustpunt met daarna een nieuwe dramatische opbouw. Elektrische viool en akkordeon zijn hierbij prachtig verweven met een staccato harp. De drones zijn enkele octaven omhoog geschroefd. Naar het einde toe blijft alles mooi doorvloeien, maar verwisselen enkele instrumenten van plaats. Een ritmische ruis geeft het tempo aan, de harp houdt vol en de cello speelt de vier begintonen, soms bijgestaan door die openingsdrones. De ruis blijft zowat als enige over.

Meer over Larsen & friends


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.