Het ontstaan van Le Monde du Kôta klinkt als het begin van een flauwe muzikantenmop: er waren eens een Toscaanse bassist, een Libanese mondharmonicaspeler, een Franse trombonist en een Bretoense giarist die elkaar tegenkwamen op het conservatorium van Parijs ...
In september 2002 belanden ze, elk met een eigen achtergrond, in de jazzklas van Ricardo Del Fra en een jaar later is Le Monde de Kôta een feit. In 2005 zijn ze de muzikale gasten tijdens een concert van McCoy Tyner in de grote zaal van de Parijse Cité de la Musique. Datzelfde jaar winnen ze de 27ste editie van Jazz Hoeilaart en hun eerste album 'Murmures' verschijnt in 2006.
Le Monde de Kôta bestaat uit Olivier Goulet (mondharmonica); Stéphane Montigny (trombone) Julien Omé (gitaar) en Guido Zorn (contrabas).

Over de audio

De heren van Le Monde de Kôta zitten niet verlegen om knappe composities. Opvallend aan 'l'Ascension d'un Nuage de Bonheur' is de verwerking waaraan het muzikale materiaal onderworpen wordt. Zowel het hoofdthema als de belangrijkste begeleidingsformule komen in verschillende gedaanten voor, waardoor het stuk lijkt te vervellen. Bovendien bezitten de verschillende muzikanten de vaardigheden om deftig te soleren en de verbeelding om het stuk te verpakken in een knap arrangement. Dat de eigenaardige bezetting van het kwartet daarbij helpt spreekt voor zich. Toch gaat de rijke aankleding van het nummer verder dan de gecombineerde klankleuren van de individuele muzikanten. Door te leen te gaan bij muziek voor tv-feuilletons, flamenco, chanson en andere volkse muziekstijlen krijgt de track een extra dimensie. Zo kan iedere luisteraar wel iets vinden dat hem of haar zal aanspreken: van de compositorische complexiteit of de unieke sound van de groep tot de genreverwijzingen.

Meer over Le Monde de Kôta


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.