Led Bib is een Engels vijftal dat al sinds 2003 indruk maakt op de talloze concert- en festivalpodia in hun thuisland. Drummer en bandleider Mark Holub heeft met deze band een erg doeltreffende formule beet bestaande uit een frontlinie van twee furieuze altsaxen, die gevoed wordt door een stevige ritmesectie van piano of Fender Rhodes, bas en drums.

'Sensible Shoes' is ondertussen al hun vierde langspeler, maar voorlopig kenden ze nog maar weinig succes in het buitenland, ondanks een erg geslaagd concert op het North Sea Jazz festival enkele jaren geleden. Misschien zorgt dit album uiteindelijk wel voor de verdiende doorbraak, want Led Bib scoort hier erg hoge punten met hun aanstekelijke mix van jazz, rock en noise.

Over de audio

Led Bib trekt op 'Sweet Chilli' alle registers open vanaf de eerste seconde. Het unisono gespeelde rifje dat stelselmatig op de toonladder klimt en het vettig gefilterde geluid van de Fender Rhodes zorgen meteen voor de eerste mokerslagen, die af en toe via korte intermezzi worden onderbroken. Een grote breakdown zorgt ervoor dat de twee altsaxen even scherp tegen elkaar aan mogen schuren en de kletsende elektrische bas doet er vervolgens nog een schepje bovenop. De groep neemt nadien uitgebreid de tijd om op te bouwen, waarbij het vooral de drums van Mark Holub zijn die het allemaal heel dynamisch houden. Wanneer het licht terug op groen wordt gezet mogen de ondertussen gekende rifjes het stuk in stijl afsluiten.

Meer over Led Bib


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.