Limpe Fuchs is een Duitse klankkunstenares die voor haar performances gebruik maakt van elektronica, stem, traditionele en zelf ontwerpen instrumenten. Naast piano, viool of bamboefluit werkt ze ook graag met speciale snaarinstrumenten en hanteert ze materialen die variëren van hout tot graniet en brons. Vanaf het einde van de jaren ’60 liet ze van zich horen met groepen als Anima, Anima Musica of Anima Sound. Ze werkte o.a. samen met trombonist Albert Mangelsdorff en de pianist Friederich Gulda. Naast eigen ensembles en “gewone” concerten maakt ze ook muziek voor (poppen)theater.

Over de audio

In ‘Listen’ werkt Fuchs met twee min of meer stabiele akkoorden die ze steeds laat afwisselen (het tweede akkoord is de eerste keer hoorbaar vanaf 0’14”): nu eens traag, dan weer snel. Midden in de twee akkoorden zit steeds een kleine dalende (bij het eerste akkoord soms een stijgende) beweging die echter snel terug rechtgezet wordt.
In deze tegelijkertijd voorspelbare en verrassende harmonische omgeving gebruikt Fuchs een opvallend gelaagd geluid, waarbij de menselijke stem in verschillende gedaanten te horen is, naast een ratelend geluid en zoemtonen. De combinatie van verschillende klanken zorgt voor een heel vreemde klankomgeving die bij momenten buitenaards aandoet.
‘Listen’ staat op het in 1993 verschenen album ‘Muusiccia (Metal/Stone)’.

Meer over Limpe Fuchs


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.