In 2007 won pianist Pascal Mohy de Django d'Or voor Jong Talent. In Wallonië werd de Luikenaar al langer beschouwd als een grote belofte, maar Vlaanderen leerde hem pas kennen na het winnen van deze belangrijke prijs. Ondertussen ontwikkelde Mohy zich in (vaak bescheiden) ensembles, maar kwam vooral onder de aandacht als begeleider van de eveneens getalenteerde zangers Melanie De Biasio. Zijn eigen trio, dat enkele jaren geleden werd opgericht, is duidelijk ambitieuzer van opzet. Met twee gereputeerde musici als Sal La Rocca en Joost Van Schaik in de rangen weet Mohy zich alvast in goed gezelschap.

Met 'Automne 08' leverde het Pascal Mohy Trio in 2009 zijn debuutalbum af. Hieruit blijkt een duidelijk respect voor de jazztraditie, met traditionele pianojazz gebracht door een ijzersterk trio. Pascal Mohy is geen vernieuwer, en daar streeft hij ook niet naar. Met zijn trio wil hij vooral kwalitatief hoogstaande muziek maken binnen het jazzidioom. 'Automne 08' is daarvan de eerste, voorzichtige stap.

Over de audio

Het leuk swingende 'Jojo' is misschien wel de beste samenvatting van waar het Pascal Mohy Trio voor staat: traditionele pianojazz, gebracht door een sterk trio van collectieve en individuele klasse. Bassist Sal La Rocca en drummer Joost Van Schaik kruiden de schuivende ritmes waarop Pascal Mohy het speelse thema ontvouwt. De eerste solo komt op naam van La Rocca, die het nog vrij braafjes houdt. Wanneer Mohy overneemt komt de groep pas echt onder stoom. De aanvankelijk nog zoekende pianoriedeltjes, gaan steeds breder en worden in een interessante context geplaatst op het moment dat ook Mohy's linkerhand helemaal loskomt. Het zijn deze passages die bewijzen dat het trio nog een groeimarge heeft, want dit indrukwekkende niveau wordt nog niet altijd volgehouden. Het potentieel is er alvast en daarvan is 'Jojo' slechts een voorsproefje.

Meer over Pascal Mohy Trio


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.