Het trio Taith (Welsh voor reis) past niet mooi in het plaatje van de traditionele volksmuziek. Muzikale "raszuiverheid" is aan de drie namelijk niet besteed. Met twee Ieren en één Fin schippert hun muziek tussen het Noorden en Wales en aangezien de bandleden graag componeren en eigen werk uitvoeren, weigeren ze zich ook te beperken tot het traditionele, reeds bestaande repertoire.
De wortels voor Taith gaan terug tot 2002 toen kantelespeler Timo Väänänen en gitarist en klarinettist Dylan Fowler samen betrokken waren bij het Music of the Northland project dat muzikanten uit Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk samenbracht. Väänänen en Fowler vonden in Gillian Stevens (violen en crwth) de muzikante die het trio volledig zou maken. Hun debuut 'Now & Then' verscheen in 2005 op het door Fowler gerunde Taith Records.

Over de audio

'Syämmestäin' is een Finse folksong over jeugd en hopeloze liefde. Het hele stuk door klinkt een zelfde melodie die uit vier delen bestaat. Bij elke herhaling wordt de melodie in een andere setting gebracht: doorgegeven van instrument naar instrument, melodische gevarieerd of anders geharmoniseerd.
'Syämmestäin' is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de kantele, het nationale Finse instrument.

Meer over Taith


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.