Tamio Shiraishi is een Japanse saxofonist die momeneel in Nw York woont. In zijn geboorteland maakte hij deel uit van diverse avant-garde bands, zoals Keiji Haino's Hushitusya. Shiraishi staat vooral bekend om zijn extreem hoge geluid dat niet zelden het gehoor van de luisteraar en de geluidsintalatie op de proef stelt. Ook Mico (Michico) is afkomstig uit Japan en is naast muzikante (sax, keyboards en percussie) ook actief als danseres en performer. Ze is het best bekend van het Amerikaanse improvisatiecollectief No-Neck Blues Band.

Over de audio

De track werd live opgenomen op 14 november 2003 in het KC Belgie, Hasselt. Bijna het hele nummer door worden de schuddende percussiegeluiden van Mico gecombineerd met de trommelvliesscheurende, hoge saxklanken van Shiraishi. Door de specifieke akoestiek van de ruimte wordt de intensiteit nog opgevoerd.
Twee minuten ver in de opname gaat de track naar een hoogtepunt toe: Shiraishi gaat nog doordringender en agressiever klinken en Mico grijpt naar metalen voorwerpen die snel op de grond belanden.

Meer over Tamio Shiraishi & Mico


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.