Niettegenstaande er geregeld gekankerd wordt dat België muzikaalsgewijs nog een tikje achterop hinkt in vergelijking met Nederland, valt er meer voor te zeggen dat de pareltjes in België's muziekland gewoonweg goed verstopt zitten. 7th Circle is een band die innovatief omspringt met het gegeven progressieve rock/metal, maar die nooit wist door te breken naar hogere regionen. Het is dan ook bijzonder jammer dat de band besloot om er de brui aan te geven, want wat op 'Unsummon' te horen valt smaakt in ieder geval naar meer.

7th Circle is niet voor één gat te vangen en dat laten ze met graagte blijken. Hoewel de songstructuren van de band mogelijk als doorzichtig kunnen bestempeld worden, springen ze bijzonder creatief om met hun nummers. Het drumwerk is rotsvast maar bevat voldoende afwisseling en atypische breaks waarover gitaristen en toetsenisten van dienst hun kunnen mogen etaleren. Echt volop doorhakken gebeurt niet meteen in de wereld van 7th Circle en dat zou eerlijk gezegd ook niet passen. Wat te horen valt zijn drie rustige en lichtjes zweverige nummers boordevol subtiele melodietjes en vooruitstrevend songschrijverschap. 'Unsummon' en 'Jade' zijn trouwens nummers die behoorlijk wat potentieel hebben bij een ruim publiek en dat is vooral te danken aan de sterke zangprestatie van Winnie Versmissen. Zij heeft een heel heldere en zachte stem die vele harten kan doen smelten. Haar uitspraak van het Engels is trouwens uitstekend. Dat lijkt misschien een vreemde opmerking, maar vaak worden Belgische bands genekt doordat de vocalist van dienst beschikt over erbarmelijk Engels. Het afsluitende nummer 'Transience' is behoorlijk lang (zo'n tien minuten) en alhoewel het niveau behouden blijft gaat dit nummer na een tijdje een beetje vervelen. Het duurt net een tikje te lang en sommige aardige ideeën worden te lang volgehouden. Winnie weet zich hier ook iets minder te redden en komt soms wat zeurderig over. Omdat 7th Circle op 'Unsummon' resoluut kiest voor de zachte aanpak wordt het geheel wel erg dromerig.

Het potentieel dat 7th Circle bezat is duidelijk terug te vinden op 'Unsummon'. Het is dan ook behoorlijk jammer dat de band de pijp aan Maarten heeft gegeven. In elk geval is 7th Circle aan te bevelen voor iedereen die een hart heeft voor rustige rock met dromerige toetsen en een aangename technische aanpak. De muzikanten van 7th Circle kunnen een potje spelen, laten dat ook horen maar laten nergens de techniek primeren op de songs.

Meer over 7th Circle


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.