Sprookjesachtig en uitermate grappig. Hiermee is deze cd van het knotsgekke duo Adventure Time uit Los Angeles meteen omschreven. De geflipte tekenfilmhoes die 'Dreams of water Themes' draagt, getuigt alleszins van een gezond gevoel voor humor en een fabuleuze creativiteit. Voor één keer is een kartonnen uitflapdoosje nu eens écht gerechtvaardigd.
Deze plaat bestaat uit stevig afwisselende flarden jazzdance en triphop die fragmentarisch verknipt worden met gekke samples uit speel-of tekenfilms, Afrikaanse traditionele of Westerse klassieke muziek. Meermaals duikt plotseling een vrolijk sprookjesdeuntje op dat de muziek van Adventure Time nog meer ontlucht. Deze plaat is daardoor één prettige gestoorde reis door het fantasieland van elektronica tovenaars Daedelus en Frosty. Dankzij het gebruik van tussenliggende audiosamples of gesproken filmfragmenten laat deze plaat zich in één track genieten. Een uitermate boeiend stukje knip- en plakwerk! Na 3 luisterbeurten krijgt 'Dreams of Water Themes' alweer een geheel ander karakter. De opgewekte adjectiefjes lijken wat te vervagen en de meer sombere jazztoon komt plots weer bovendrijven. Neem nu al enkel het gestoorde elektronische stereoritme op 'Eel Sand Witch' of het slepende, verhakkelde jazzritme in het kindse 'The Girl in the Well' (enkel al die titels!): het is haast niet te vatten. Met een onvoorstelbare en onvoorspelbare vaart raast 'Dreams of Water Themes' verder. Hoewel af en toe een golvende fluit of deinende strijkers ('Sent from Sandy Shores') wel muzikaal durven refereren naar de waterwereld, lijkt deze plaat verder niet zo veel te verwijzen naar de titel die ze draagt. Ook hiervoor zal wel een lachwekkende verklaring bestaan.
Langer dan 34 minuten hoeft het allemaal niet te duren om de ongehoord creatieve speelsheid van Adventure Time aan te tonen. Een beetje spijtig dat de lang uitdijende afsluiter in heel zijn jazz-triphop kader nogal weinig variatie bevat, maar laat dit de pret niet bederven. Wat een sympathiek zootje!

Meer over Adventure Time


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.