Tijd voor wat algehele grindcore gekheid! Een van de weinige genres die nog echt teren op een hoog 'do it yourself'-gehalte en tevens een van de laatste plaatsen waar iets als een split-cd nog relevant is. Geen wonder dat grindgrootheid Agoraphobic Nosebleed de handen in elkaar sloeg met Despise You. Eerlijkheidshalve dient gezegd dat Despise You het leeuwendeel van dit plaatje voor zijn rekening neemt, maar de andere naam is natuurlijk bekender.

Despise You is alvast een band die duidelijk de link legt tussen de punk en grindcore. Het geheel klinkt alsof het live in een studio op schijf werd geramd en daardoor krijgen alle songs ontegensprekelijk een enorme dosis energie, iets wat zeer welgekomen is. Los daarvan houdt Despise You het allemaal erg beknopt en duren de songs gemiddeld dertig seconden. Nu goed, dat lijkt kort, maar wie even de intensiteit van het geheel overloopt, zal snel moeten toegeven dat langere tracks gewoonweg dodelijk zouden worden. De korte explosies kennen een heerlijk drumgeratel en de gitaren zijn loei- en loeihard, met een flinke dosis oversturing en een vocalist die het niet moet hebben van overdreven varkensgekweel of putgrom, maar eerder een zware punkstem opzet. Enfin, aparte nummers opsommen is een tikkeltje overdreven, maar Despise You weet alvast op overtuigende wijze een mens te bekeren.

Agoraphobic Nosebleed mag het geheel afsluiten, en in tegenstelling tot hun laatste album 'Agorapocalypse', mag het hier allemaal weer ietsjes vettiger en vooral slomer. De über-razernij van een 'Altered States of America' mag dan blijkbaar achter de heren en dame liggen, de vetzakkerij zijn ze nog altijd niet verleerd, en maar goed ook! De muziek sluit relatief goed aan bij de werken van Despise You, aangezien ook Agoraphobic hier behoorlijk geïmproviseerd klinkt en alles dat tikkeltje vuiger en rauwer overkomt. Ook vocaal gesproken is het net dat beetje goorder en zijn nummers als 'Ungrateful' of 'Burlap Sack' lappen bloederige grindcore met attitude.

Deze split-cd is een zeer energiek kleinood dat liefhebbers van grindcore en rauwe punk gegarandeerd zal aanspreken. Het geheel is eerlijk gebracht, klinkt als een klok, wekt mateloos enthousiasme op en zal met overtuiging de buren de kast op jagen. Kortom: wat moet een mens meer hebben?

Meer over Agoraphobic Nosebleed / Despise You


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.