Het genre folkmetal is onder metaalhoofden bekend van bands als Finntroll of Korpiklaani. Maar ook dichter in de buurt, in het Belgenland, is dit genre actief in bands zoals Ancient Rites of Lemuria. Dit plaatje wordt aangevuld door Angeli di Pietra, een groep die ontstaan is in 2002 en nu de demo 'Believe in Angels' uitbrengt. Deze Belgische bende speelt eveneens folkmetal, maar combineert die stijl met power en gothic metal: variatie zat dus.

Opener 'Dawn of Possession' zet in met een licht echoënde solo van zangeres Sjoera die wordt gevolgd door een hevige partij van gitaren en drums waarop leadgitarist Gaël Sortino zijn soleerkunstjes laat zien. In de strofe valt de Beauty and the Beast-dialoog op tussen zangeres Sjoera Roggeman en zanger Guy Van Campenhout: de engelenstem vermengt zich met de brulboei. Van Campenhout brult en schreeuwt zich niet alleen de longen uit het lijf met zijn death metalvocalen maar zingt ook, onder andere op het up-tempo 'The Moor'. Hier donderen de dubbele basdrums over een melodieuze partij van het gitaarduo Sortino – Marcsson en de violiste Louise Schillebeeckx. 'Angel of Fire' is eerder mid-tempo: Van Campenhout en Roggeman zingen samen met de gitaarharmonieën terwijl naar het einde toe een solo van gitaar en viool de kers op de taart vormt. 'A Murder of Crows' begint zacht met een korte monoloog van Van Campenhout en het nummer blijft vrij traag. Hoewel de vocalen van zangeres Roggeman op de andere nummers wel tot hun recht komen, stellen ze hier jammer genoeg teleur: ze vallen buiten de melodie en zijn zelfs vals. De mooie, tragisch klinkende melodieën van de viool en de gitaren maken dat gelukkig wel goed. Afsluiter 'The Sun in My Heart' begint heel sfeervol met een toffe folkmelodie en opzwepende floortoms. Een up-tempo passage volgt en gaat over in een zalige solo. Deze partij doet nogal denken aan de solopartij van Deep Purples 'Burn' en knipoogje of niet, het is een mooi compliment voor de band zelf.

Angeli di Pietra is een band waar we zeker nog veel van zullen horen en met hun mix van folk, gothic en power metal kunnen ze een breed (metal)publiek aanspreken. De demo is te verkrijgen via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).

Meer over Angeli di Pietra


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.