Angrenost is een black metalband afkomstig uit het zonnige Portugal, maar dat zou geen mens verwachten te oordelen naar de kille sound die deze jongens voortbrengen! Hoewel de groep al ergens de jaren negentig van de vorige eeuw boven de diabolische doopvont werd gehouden, duurde het tot nu vooraleer er effectief een debuutplaat losgelaten werd, maar het is er meteen eentje om in te lijsten.

Het is doorheen het album duidelijk dat Angrenost zijn wortels heeft in de 'zuivere' black metal, vooral dan qua grimmigheid. Niets legt een link naar het melancholische karakter van Portugal, enkel ijselijke klanken die botter en rauwer zijn dan een ontstoken vleeswonde krijgen hier de aandacht die ze verdienen. Hoewel de groep zich behelpt met een drumcomputer, klinkt het geheel nooit mechanisch en dat is voor een groot stuk de verdienste van de scherpe gitaren, die breedlagige rifftapijten leggen waarop de vocalist van dienst zijn ding mag doen. Het onmenselijke karakter van de muziek mag dan op het eerste gehoor de nodige afstand scheppen tussen luisteraar en plaat, uiteindelijk valt de euro en klopt het plaatje. Dat misantropische tintje dat de behoorlijk uitgesponnen songs kenmerkt (bijvoorbeeld het erg grimmige 'SaTaNIOgOS') komt hier volledig oprecht en authentiek over.

Angrenost moet het dan ook niet hebben van dikke lagen keyboardpartijen om quasi evil te klinken, maar vertrouwt geheel op gitaar, bas en drum. De zang is lager en vettiger dan normaal gesproken gangbaar is voor black metal, maar het geeft het geheel een toets die de band doet opvallen naast andere acts die een gelijkaardige aanpak hanteren. Toegankelijk wordt Angrenost nooit echt, daarvoor zijn de donkere sound en uitgesponnen nummers iets te venijnig, maar wie even de moeite doet om dit kleinood te ontleden, ontdekt een nieuwe duistere black metalband die er mag wezen.

'Planet Muscaria' is op geen enkel moment een doorsnee black metalschijf en dat alleen al is het vermelden waard. Deze Portugezen hebben het ijshart op de juiste plaats zitten en leveren een sferisch, koud en doods album af dat ruikt naar zwavel. De perfecte combinatie om een memorabele black metalschijf in handen te hebben, dus.

Meer over Angrenost


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.