Frankrijk is lange tijd een beetje een ontwikkelingsland geweest als het op metalbands aankwam. Er waren er behoorlijk weinig en de kwaliteit was vaak niet je dat. Nu is daar flink verandering in gekomen. Namen als Gojira, Scarve of Anorexia Nervosa mogen terecht op flink wat internationale erkenning rekenen. Die laatste is een black metalgezelschap dat er steeds in slaagt zijn eigen grenzen te verleggen. Niet alleen weet Anorexia Nervosa om de extremiteit bijzonder goed vorm te geven, de bombastische inslag en de barokke sfeer die door al hun werk waait maken hun platen een genot om naar te luisteren.

'The September E.P.' is een heel leuk cadeautje voor de fans. Anorexia Nervosa trapt het geheel af met 'Sister September', een van de meer toegankelijke nummers van hun laatste album 'Redemption Process'. De raggende gitaren worden verzacht met flink wat keyboards en ook frontman Hreidmarr schreeuwt zich niet louter de longen uit het tengere lijf. Anorexia Nervosa presenteert ook drie covers, waarvan er twee behoren tot onbekende acts als Forbidden Site en X Japan. Dit zijn meteen ook twee nummers die niet bepaald passen bij Anorexia Nervosa. Vooral 'I'll Kill You' van X Japan is te rechtdoorzee om indruk te maken. Anorexia Nervosa presteert het wel om van Darkthrone's 'Quintessence' een mooie eigen versie te maken. De simpliciteit van dit nummer wordt opgefleurd door trompetten en een vette laag keyboards. Darkthrone klonk nog nooit zo vet of had nog nooit zo'n vol geluid. Als afsluiter worden vier livenummers op deze EP gebracht die laten horen dat Anorexia Nervosa live ook zijn mannetje staat. De band klinkt misschien iets minder vol omdat er minder aandacht is voor de keyboards en de verschillende gitaarlijnen die boven elkaar worden gezet, maar de band lost dat probleem moeiteloos op door live bijzonder vuig en smerig over te komen.

'The September E.P.' is een mooi geschenk in een mooie vormgeving. Zoals zo vaak is dit soort plaatjes vooral interessant voor de fans, maar die zullen het zich niet beklagen wanneer ze deze EP in huis hebben. Anorexia Nervosa laat eens te meer horen waarom ze behoren tot de absolute top in Frankrijk.

Meer over Anorexia Nervosa


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.