Polen is ondertussen behoorlijke tijd hofleverancier van extreme bands. Namen als Vader, Behemoth of Decapitated klinken de meeste metalfans al lang niet meer onbekend in de oren. Ook Antigama komt uit dit gemetaliseerde land, maar grossiert in afwijkende grindcore, dit integenstelling tot de eerder genoemde bands die toch meer in de death metalsector zitten. Een geluk dat de heren hun album 'Warning' hebben genoemd, want dit is geen simpele kost.

Antigama valt meteen op door een productionele keuze: waar de meeste collega's gaan voor een vet geluid, willen deze jongens graag alles droog. Dat maakt dat op het eerste gehoor dit album mogelijk wat vreemd klinkt, maar er zit een bedoeling achter. Dankzij de gortdroge productie is elk instrument bijzonder goed te onderscheiden van de rest en dat is een groot pluspunt. Antigama maakt namelijk niet zomaar grindcore, maar bijzonder technische grindcore, compleet met warse tempi, vreemde songstructuren en dito snelheden. De enige zekerheid die dit album biedt is dat het gebodene loei- en loeihard is. Het kwartet is zo verdraaid extreem dat velen met de staart tussen de benen jankend achter de sofa kruipen. Is dat een slechte zaak? Hoegenaamd niet! Dankzij de compromisloze instelling van de heren beukt dit schijfje als de besten. Links en rechts laat Antigama wat ruimte voor vreemde experimenten, waarbij 'Paganini Meets Barbaplex' toch wel de hoofdvogel afschiet: een geflipte geluidscollage van iets wat flauw herkenbaar is als een stuk van Paganini, maar dan door een Gameboy gedraaid. Voor het overige blaast, beukt en hakt Antigama zich een weg door grindbommen van formaat. Getuigen van dit zijn onder meer 'Not True', 'You Have The Right To Remain Violent' of 'Nightmare'. De drums ratelen op overdrive, de snarenplukkers van dienst raggen dat het geen naam heeft en de frontman blaast, briest en knort zich een weg doorheen de genadeloze agressie.

Met dit album levert Antigama een sterk werkstuk af dat in het woordenboek meteen te vinden valt onder de noemer nietsontziend. Wie reguliere grindcore iets te braaf vindt, mag met andere woorden gerust dit kwartet aan de boezem drukken.

Meer over Antigama


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.