De Amsterdammers van Apneu, bestaande uit leden van Katadreuffe, Eva Braun en Boutros Bubba, brengen garagerock zoals het hoort: snel, een beetje rommelig en met een punky tintje. Daar moeten nog de nodige britpopinvloeden bijgeteld worden en het recept waar deze jongens mee aan de slag gegaan zijn, is klaar.

‘Hard Feelings’ is een erg dansbare plaat geworden die voorbij raast als de snelste hogesnelheidstrein. Op 20 minuten passeren 11 nummers de revue. Geen nodeloze uitspattingen dus voor Apneu, maar rechtstreeks naar het doel.  Het is duidelijk dat de Amsterdammers zich als een gitaarband willen profileren, met de gitaarrifs steevast op de voorgrond. Tel daar nog bij: snelle drums, diepe baslijnen en zang zoals dat bij een garagerockband hoort te zijn: binnensmonds mompelend alsof er nog ergens een hete aardappel in de zanger zijn mond blijven steken is. Heerlijk verslavend!

Tekstueel gezien gaat de band de ironische toer op, misschien een beetje op het puberale af. Leden die zichzelf voorstellen als Moronica Lewinsky, Delta Mongolloyd, Ellen Degenerate en Debilio Estevez met songtitels als ‘Walkie Stalkie’, ‘Downosaur’ en ‘Undercover Cop Confusion’ zeggen genoeg. Dit wordt echter niet als storend ervaren, aangezien het op een logische manier bij de muziek lijkt te passen.

Apneu weet waar hun talenten liggen en de fans van eerder werk, zullen ook nu niet ontgoocheld worden. Als ze even snel nieuwe nummers schrijven als de oude voorbij zijn, kunnen deze dan ook reeds uitkijken naar nieuw materiaal. Maar eerst ‘Hard Feelings’ nog enkele keren door de boxen sleuren.

Meer over Apneu


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.