Audrey Horne is een paradoxale groep: de band speelt vlot verteerbare edoch intelligente hardrock, maar heeft als leden wel muzikanten die eerder in de extreme sector thuishoren. Hoe het ook zij, na puike plaatjes als 'No Hay Banda' en 'Le Fol' is de groep er opnieuw met een titelloos schijfje. Meteen blijkt dat de songs alweer zeer vlot binnengaan, en het ziet er zelfs naar uit als zouden de heren nog wat catchier zaken hebben gepend.

Het hele album luistert onwaarschijnlijk makkelijk weg. Dat betekent niet als zouden de songs te simpel zijn of te zeer gericht op radiovriendelijkheid, maar alles vloeit voort met een flow waar vele artiesten enkel van kunnen dromen. Zo is daar onder meer 'Down Like Suicide': een heerlijk tintelend gitaarlijntje vergezelt wat licht geƫmotioneerde zang en dankzij een puik refrein zit het ding zowaar meteen in de hersenschors gebeiteld. Of wat te denken van de lichte schmalz in 'Sail Away'? Dit is op het eerste gehoor een wat platte poprocksong, maar hij geeft wel pas gaandeweg zijn geheimen prijs en onthult zich als een sterke semi-ballade die de top 50 zowaar naar huis speelt. 'Darkdrive' heeft dan weer zijn naam niet gestolen en rockt een eind weg als de ideale soundtrack bij een cruise doorheen de woestijn, met enkel wat vage cactussen en de occasionele bol tumbleweed als gezel. Audrey Horne is meestal van het principe dat een fikse riff centraal staat en dat er dan pas een zweverige melodie komt kijken. Dat maakt dat alles steevast balanceert tussen potige hardrock en lichte pop. Alleen blijft het wel zo dat de heren zich weten te onderscheiden van de concurrentie omdat hun nummers sterk opgebouwd zijn en het hele album dan ook geen seconde verveelt. Het mag dan al vrij soft zijn naar metalnormen, maar dat is te begrijpen aangezien het hier gaat over rock of powerpop of hoe een mens dit dan ook wil noemen.

Audrey Horne is melodieus zalvend met lichte weerhaakjes, net zoals het verleidelijke personage uit Twin Peaks waar de band naar vernoemd is. Dit titelloze plaatje zal alvast vele harten kunnen warmen.

Meer over Audrey Horne


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.