Het Italiaanse duo Australasia valt graag met de deur in huis: slechts enkele maanden na zijn oprichting laat de groep een eerste EP op de wereld los. Het cryptisch getitelde kleinood 'Sin4tr4' herbergt invloeden uit postrock, black metal en new wave. Het levert een fascinerend werkstukje op waar sfeervolle gitaarklanken en melancholische synthesizers hand in hand gaan met furieuze blastbeats en verzengende metalriffs.

In tegenstelling tot zijn muzikale zielsverwanten houdt Australasia zijn songs opvallend kort: vijf van de zeven tracks klokken af op nauwelijks drie minuten. 'Sin4tr4' stoeit met samples en soundscapes, maar mijdt langgerekte klanktapijten en repetitieve postrockthema's. De breed uitwaaierende gitaarmelodieën van 'Antenna' en 'Spine' worden op tijd en stond doormidden gekliefd door viscerale drums en kervende distortion.

De dromerige ambient van 'Apnea' kiest voor etherische vocalen op een bedje van meanderende gitaarmotiefjes, knisperende beats en pulserende synthesizers. 'Retina' drapeert een machinale, mid-tempo drumpartij met raggende gitaren en sleept zich gestaag naar zijn zinderende apotheose. De galmende, schilderachtige coda van afsluiter 'Fragile' kan zo tussen het beste van Red Sparowes staan.

Australasia koppelt de fijnversneden melancholie van postrock aan de muzikale duisternis van black metal. Het grotendeels instrumentale 'Sin4tr4' houdt gedurende 22 minuten probleemloos de aandacht vast met enkele uitgekiende klankminiaturen die regelmatig verwoestend uithalen.

Meer over Australasia


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.