Voor zijn derde 12"-single kreeg Baseheadz (aka Satiesh Mathoera) de hulp van rijzende ster Kev Brown, de in Amerika veelgevraagde hiphopproducer van onder meer De La Soul, Jewell en Kenn Star. Op de plaat staan, naast enkele instrumentale versies, vier remixen van de titeltrack 'Hiphop'.

De 'Radio Edit' is de versie die het dichtste aanleunt bij het eerdere werk van Baseheadz. Een minimale, strakke beat, een organische volbloedbas en een aan Dj Shadow refererende, repetitief galmende riedel op elektrische gitaar zetten een loom soulsfeertje neer waarover Brown beheerst een portie lijzige lyrics rapt. De 'It's Real Hiphop Remix' doet hetzelfde, maar geeft het geheel iets meer 'edge' met een loodzware kick, ruwe oldskool scratches en Westcoast-achtig synthesizergepingel ter vervanging van de gitaar. De 'Funky Chicken Remix' klinkt - zoals de titel suggereert - zeer live en funky en is met zijn wahwah-baslijn en de improviserende sologitaar meteen ook de meest geslaagde versie. Om het rijtje af te maken serveert Baseheadz een ietwat gratuite 'Dirty Dirt Remix'. De beats en bijhorende retrosynths klinken inderdaad zoals die vandaag de dag in het 'vuile' zuiden van de V.S. door de boxen knallen, maar origineel of echt opzwepend is het niet te noemen. Bovendien passen de onderkoelde raps totaal niet bij de 'flow' van de track.

Met zijn nieuwste single 'Hiphop' lijkt Baseheadz vooral te willen lonken naar een meer internationale, om niet te zeggen meer commerciƫle markt. Hoewel het gros van de versies meer dan behoorlijk geproduced zijn, laat Satiesh Mathoera de fans van zijn eerder 'abstract' hiphopwerk hiermee toch wat in de kou staan.

Meer over Baseheadz


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.