Sinds het succes van Dropkick Murphy’s, Street Dogs en Flogging Molly, schieten de folkpunk bands als paddenstoelen uit de grond. Veel van die bands klinken echter als regelrechte copycats en weten alles behalve te boeien. 

Zo niet bij Bastards on Parade. Deze band uit Galicië brengt met hun tweede langspeler ‘Empty Bottles & Broken Things’ veertien erg sterke punkrocksongs. Toch zit het album er na minder dan dertig minuten al op. En dat is net één van de sterktes van deze Spanjaarden. Het gaat heel de tijd vooruit als een razende trein. Snelle punkrock, doorspekt van Keltische en folkinvloeden, met de nodige gaita (Galiciaanse doedelzak) en tinnen fluitpartijen.  Reken daarbij de vele achtergrondvocalen en er is het recept voor een uitstekend feestje. Al nuttigen de jongens hiervoor echter blijkbaar graag de nodige alcohol, want over dat onderwerp gaat het merendeel van de songs. Dat is dan ook het grootste minpunt aan deze plaat. De luisteraar die graag wat kritische teksten meebrult, zal hier zijn gading niet vinden. Maar dat is vermoedelijk helemaal de bedoeling niet van the Bastards. Zij willen gewoon lustig meestappen in een of andere parade en iedereen langs de kant van de weg tot enkele vrolijke danspasjes overtuigen.

Sterkste songs op het album zijn ‘Outcasts’, met het gebruik van veel verschillende stemmen en de tinnen fluit heel prominent aanwezig, ‘Drunken Haze’, met een refrein dat iedereen meteen hoort meezingen door een tot de nok gevulde festivalweide en waarop the Bastards ook bewijzen over een getalenteerde gitarist te beschikken en ‘Shallow Waters’, waar fluit en doedelzak goed uitgekiend met elkaar in dialoog gaan. Met 'As Marinhas' bewijst de band ook instrumentale songs te kunnen schrijven en waant de luisteraar zich zo op een Galiciaanse braderie.

Bastards on Parade liet hun tweede langspeler tot een overtuigend geheel mixen door Johnny Rioux (Street Dogs) en tekende voor de release bij het toonaangevende Duitse Wolverine Records. Zij moeten de band de kans geven zich na Spanje ook in de rest van Europa kenbaar te maken.

Meer over Bastards on Parade


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.