Thrash komt er in veel verschillende vormen. Hoewel de meeste bands binnen dit grote subgenre over het algemeen gekenmerkt worden door polkabeats van de drummer en hakkende staccatoriffs van de gitaren, kan de graad aan snelheid en brutaliteit sterk verschillen. Battery (genoemd naar het Metallica-nummer?) is niet een van die acts die vooral voor snelheid gaat, maar er eerder voor kiest om wat logger te werk te gaan. Aan het eind van de rit krijgt de luisteraar er een stevig edoch nogal generisch plaatje bij.

Battery is in elk geval kwaad, erg kwaad. Waarom duiken anders songtitels als 'Halo of Hypocrisy', 'Vermin of Fukushima' of 'Genocidal Gatling Gunners' op? Die agressiviteit uit zich geregeld in riffs die log en zwaar zijn en daardoor een stuk meer naar death metal neigen dan naar snedige thrash. Op zich is die crossover niets nieuws, maar het valt soms op dat Battery zich meer op zijn gemak voelt in de rauwere passages. Die beukende stukken liggen de groep beduidend beter dan de snelle thrashmomenten, wat misschien aangeeft dat de groep in de toekomst eerder voor death metal zou kiezen. Wanneer de heren de hakkende thrashriffs boven halen, zakt het geheel een stukje weg. De melodieën die gebezigd worden, lijken al eens eerder gebracht door Kreator (de venijnige solo's) of vroege Metallica (de soms wat warse muzikale thema's). Toegegeven, Battery doet het in wezen zo slecht nog niet, maar het valt moeilijk te ontsnappen aan het idee dat hetgeen hier gebracht wordt, al eens eerder weerklonk.

Zwakste punt van 'Armed With Rage' is vooral de zang, die echt een paar stevige nootjes mist. Echt bruut wordt het nooit (dus er zijn geen echte grunts te verwachten), en de scherpe, gemene thrashvocalen liggen blijkbaar een stuk buiten het bereik. Het gevolg is dat de zang nooit echt mee kan met de muziek en alles daardoor een stuk zwakker laat klinken dan de bedoeling was.

Battery is aan het eind van de rit een degelijke, maar erg generische groep. De muziek is zeker en vast niet slecht, maar het geheel valt gewoon te weinig op in de massa om enige impact te kunnen verzamelen.

Meer over Battery


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.