Sommige mensen hebben niet genoeg aan een enkele band, maar stampen al snel een tweede uit de grond. Zo ook Gene Palubicki, snarenplukker bij het razende combo Angelcorpse. Blijkbaar wilede hij meer blasfemische slachtpartijen op de mensheid loslaten, waarop hij prompt Blasphemic Cruelty oprichtte. Fans van zijn werk bij Angelcorpse kunnen op twee oren slapen, want wat hij hier laat horen ligt volledig in het verlengde van zijn werk bij deze bekendere broodheer.

Net als Angelcorpse bestaat Blasphemic Cruelty uit drie leden. Meest opvallende verschijning is drumster Gina Ambrosio, een kloeke, volgetattoeerde dame die de ezelsvellen geselt als was het de blote rug van de Heiland zelve. De vocalen en bas zijn voor rekening van Alex Blume, alweer een nobele onbekende. Een mens kan zich eigenlijk wel afvragen waarom Palubicki een tweede band nodig had, want zo gek veel verschil met Angelcorpse is er niet. Aan de andere kant, men kan dit ook positief bekijken: nu heeft de mensheid twee snelle, Satanische death metalbands. De nucleaire riffs die Palubicki zo kenmerken zijn immers ook hier overduidelijk aanwezig. Wie daaraan twijfelt, mag gerust eens luisteren naar 'Warstrike', 'Infernal Abominations' of 'Poisoned Lust': er wordt zo snel gespeeld dat de instrumenten haast smeulen. Drumster Ambrosio gunt zichzelf geen seconde rust maar blijft doorhakken aan driehonderd per uur. Dat is meteen ook het voornaamste puntje van kritiek: door de geschifte tempo's en de niet aflatende barrage aan riffs begint het allemaal nogal op elkaar te lijken. Een kniesoor die daarop let, want in wezen is dit natuurlijk een lillende brok hondsbrutale death metal, niets meer maar zeker ook niets minder.

Wanneer puntje bij paaltje komt, valt er niet zo gek veel te zeggen over Blasphemic Cruelty: liefhebbers van apocalyptische en snelle death metal zullen hier vast een vette kluif aan hebben, anderen gaan dit straal negeren. Liefhebbers van Angelcorpse zullen zich alvast geen buil vallen en eerlijk is eerlijk: soms is zo'n pretentieloze snelle brok doodsmetaal precies wat de dokter voorschrijft.

Meer over Blasphemic Cruelty


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.