Zeven jaar tussen albums laten is tegenwoordig bijna hetzelfde als commerciële zelfmoord plegen. Gelukkig heeft het Noord-Franse Blockheads daar geen oren naar. Niet zo moeilijk te geloven, aangezien de heren grossieren in zwaar opgefokte grindcore met een bijzonder vettige punkrand. Blockheads zijn nog steeds bijzonder boos op de wereld en ze laten dat met verve blijken gedurende vijfentwintig grinderupties die trommelvliezen los uit de gehoorgang beuken.

Blockheads heeft lak aan subtiliteit en kiest bewust voor een groezelige en gruizige sound. Dat geeft het geheel een onmiskenbare charme, maar zorgt er ook voor dat de details van de songs vaak compleet genegeerd worden ten faveure van bruut geweld. Napalm Death, Rotten Sound of Nasum zijn daarbij bands die wel die subtiele hint begrepen hebben, maar het is nog maar zeer de vraag of het deze heren ook maar een zier kan schelen.

Het is vrij lastig om echte uitschieters te noteren, want vanaf opener 'Already Slaves' blaast de groep alles en iedereen weg, een paar zeldzame momenten waar het tempo naar beneden mag niet te na gesproken. Die paar adempauzes zijn echter meer dan welkom, want ondanks het feit dat de meeste nummers balanceren op de rand van 1 minuut, wordt er zo duchtig gehakt dat er meer dan spaanders vallen.

Blockheads is een zeer bewogen band en al wie daar aan twijfelt, kan allicht over de streep getrokken worden door een greep uit de songtitels: 'Media Warfare', 'Crisis Is Killing the Weak' of 'Pro-Lifers'. Deze oude rotten zijn nog steeds kwaad en hoewel de muziek soms iets te chaotisch kan overkomen, leidt het geen twijfel dat deze kwaadheid vele anderen kan inspireren om effectief op de barricaden te kruipen en iets te doen.

Bruut geweld en absolute kwaadheid: daar staat Blockheads voor. Deze jongens nemen geen genade in hun nietsontziende grindcorebarrage en dat maakt 'This orld Is Dead' een verdraaid energiek plaatje. Wie lak heeft aan afgelikte albums en nood heeft aan een fikse dosis agressie, is hier meer dan aan het juiste adres.

Meer over Blockheads


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.