Het is geen geheim dat Philip Anselmo (Down, ex-Pantera) een voorliefde heeft voor zowel death als black metal. Zijn bijdragen aan onder meer Necrophagia getuigen daarvan. Nu blijkt dat Anselmo een tijd geleden ook dit Christ Inversion heeft opgericht. Het album dat de man nu uitbrengt op zijn eigen label is een compilatie van ouder materiaal dat dit drietal al verzamelde. Gek veel is dat niet, aangezien het geheel op een half uur voorbij is, maar dat geeft niet aangezien het hier gaat om behoorlijke baggerherrie.

Het leidt geen twijfel dat de naam van Anselmo vooral mensen zal lokken en daardoor ook zal verkopen, maar op de keper beschouwt is het een klein mirakel dat iemand hier een boodschap aan zal hebben. Rauwe en chaotische black metal met zware sludge invloeden kan geweldig goed werken. Legendarische bands als Beherit wisten immers temidden de razernij en warboel een pakkende sfeer op te roepen die de Gehoornde plezier deed. Dat is hier niet het geval. Het voornaamste dat een mens van dit plaatje onthoudt is lawaai, rommeligheid en een klank die zelfs binnen de begindagen van black metal als 'een beetje amateuristisch' zou worden omschreven.

Vrij vertaald betekent dat allemaal dat geen mens hier een touw aan kan vastknopen. De gitaren klinken zo flets en gruizig dat er geen sprake is van enige akkoorden, en als die al gespeeld worden is het een raadsel welke dat zijn. De drums klinken meer dan eens als blikken dozen en de brallerige schreeuw die boven het geheel zweeft, klinkt meer als een dronken nozem die luidkeels de weg naar het toilet wil vinden terwijl het al te laat is. Het excuus als zou dit rauwe karakter net horen, is absolute flauwekul: bagger blijft bagger, of dat nu goed geproduceerd is of niet. Net zoals pareltjes pareltjes blijven, maar daar is dit album kilometersver van verwijderd.

Als de satanische boodschap dient door te dringen, dan zou het toch via een ander medium dan Christ Inversion moeten, want de Heiland lacht zich een kriek met het amateuristische gepruts dat hier tentoon gesteld wordt. Het goede nieuws is wel dat dit schijfje een leuke onderzetter vormt voor een theelichtje. Dan heeft dat toch nog zijn nut gehad.

Meer over Christ Inversion


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.