Coalesce is niet bepaald een bijzonder productieve band. 'Ox' heeft flink wat jaartjes op zich laten wachten, maar dat bewijst vooral dat dit viertal uit Kansas zich geen ene moer aantrekt van wat de business verwacht. Waar ze dan weer wel goed in zijn, is het produceren van hardcore met een hoek af. Een luisteraar verwacht dus maar best heel wat dwarse ritmes, bevreemdende gitaarpartijen en een gezonde dosis agressie.

'Ox' telt veertien puike songs die zich allemaal laten kenmerken als zijnde apart. Wie ondertussen vertrouwd is met bands als Botch, Burnt by the Sun of zelfs Mastodon mag dan al lichte referenties horen, toch was Coalesce net iets eerder met dit soort aparte ritmiek en riffing. Die aanpak kan dan ook op dit moment zeer goed in hun voordeel spelen, want dit album raakt steeds de juiste snaren. Het begint al puik met 'The Plot Against My Love', een stamper van een song die met tempowisselingen en krakende gitaarpartijen zich naar een climax toe wringt, om dan meteen over te gaan in het al minstens even geniale 'The Comedian In Question'. 'Questions to Root Out Fools' beschikt dan weer over een lichtjes geweldige melodie (voor zover men daadwerkelijk van melodie kan spreken) en 'Dead Is Dead' is een puike hardcoresong met de spreekwoordelijke cojones grandes. Over de geschifte muziek zweeft een licht hysterische schreeuw, die uiteindelijk weinig variatie kent, maar voor een keertje stoort dat niet. Er bestaat weinig twijfel over dat dit live zo mogelijk een nog groter feestje gaat geven, want het ziet er naar uit dat deze muziek op een podium nog altijd het beste tot zijn recht komt.

Coalesce doet nog steeds stug zijn ding en staat daardoor nog altijd op een onderschat schavotje. De ingewijden kennen de kwaliteiten van dit kekke viertal al, nu de rest van de wereld nog. Met een schijf als 'Ox' onder de arm kan daar bijzonder snel verandering in komen.

Meer over Coalesce


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.