Comeback Kid behoort tot een groep bands die vrolijk punk en hardcore met elkaar mengen in een vrij poppy uitvoering, maar die nooit vergeten goeie songs te schrijven. Geen knieval voor de platte commercie dus en dat siert hen enorm. Met het voorgaande album 'Wake the Dead' wist de band al een zeer goede indruk na te laten. Dat doen ze trouwens vrolijk over met 'Broadcasting...', een plaat die zowaar nog beter is. Geen sinecure, aangezien de band op zoek diende te gaan naar een nieuwe zanger.

Die nieuwe zanger werd trouwens in de eigen rangen bovengehaald: gitarist Andrew Neufeld nam de loodzware taak voor zijn rekening en eerlijk is eerlijk: de man doet dat allesbehalve slecht. In tegenstelling tot de vorige frontman zingt Neufeld een tikkeltje rauwer en laat hij ook veel meer zijn wat hese schreeuw aan bod komen, wat de nummers meestal een lekkere schop onder het zitvlak geeft. Wat niet veranderd is, is de opzet van de songs. Met een gemiddelde speelduur van zo'n drie minuten, meezingrefreinen, leuke breakdowns en een melodie die veelal up-tempo het plaatje siert gaan deze jongens een behoorlijk eind weg. Die vaak opduikende softere harmonie├źn en melodie├źn zouden een oplettende luisteraar laten vermoeden dat het om emo draait, maar dat is vast en zeker niet het geval. Integendeel, dit is puike punk/hardcore met ballen. De emoties die Comeback Kid in de muziek legt komen daarbij veel overtuigender over dan de zoveelste boyband met bles die op de televisie verschijnt. Het valt verdraaid moeilijk om echt songs uit de playlist te halen, omdat het puike niveau heel het album lang wordt volgehouden, maar 'Hailing on Me' (onweerstaanbaar refrein) of 'Come Around' (heerlijke melodie) zijn vast en zeker aanraders om eerst te beluisteren. Het titelnummer grijpt overigens ook fluks naar de keel met bijzonder overtuigende zang.

Dit viertal zal vast en zeker nog hogere ogen gooien dan met hun vorige album en daarenboven bewijzen ze dat 'emotie' niet gelijk hoeft te staan aan oervervelende emocore. De songs flitsen aan een hoog tempo voorbij en voor iedereen het goed en wel beseft staat de stereoketen op 'repeat'.

Meer over Comeback Kid


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.