Hardcore is een tijdje uit het zicht verdwenen. Een beetje een typisch fenomeen wanneer een subgenre bijzonder veel populariteit krijgt en er simpelweg te veel bands opduiken waarvan het leeuwendeel niets voorstelt. Nu begint hardcore zachtjesaan aan een heropleving en met bands als Comeback Kid valt dat enkel toe te juichen. Wat dit viertal laat horen klinkt immers fris, aangenaam en heerlijk beukend.
Comeback Kid zal nooit met de prijs voor meest vernieuwende band naar huis gaan maar daar mag iedereen lak aan hebben. Het simpele feit is dat deze vier jongens doorhebben hoe ze goede songs moeten pennen die heel snel mee te zingen zijn en die zich als hardnekkige parasieten in het geheugen nestelen. Die aanstekelijkheid heeft Comeback Kid hoorbaar gaan halen bij een naam als Pennywise. Maak het geheel nergens te moeilijk of te avantgarde want dan volgt er toch niemand meer. De song staat centraal en veelal maakt Comeback Kid gebruik van de gouden drie akkoordenregel. Meer is er immers niet nodig om een deftig nummer in elkaar te draaien. Er wordt kwistig in het rond gestrooid met groepszang tijdens het refrein en het tempo is snedig. Comeback Kid maakt ook veelvuldig gebruik van 'breakdown' passages, waarbij er plots van een snel tempo overgeschakeld wordt naar een loodzware en trage passage waarbij hoofd- en nekspieren onweerstaanbaar meegezogen worden in een woeste dans. Echt gezongen wordt er niet, maar geschreeuwd ook niet. De zang bevindt zich meer op het randje van die twee. Dat is een gevaarlijke zone, want zo is de kans op vals zingen of ondermaats schreeuwen heel dichtbij. Zanger Scott Wade weet zich echter perfect te beheersen en zorgt ervoor dat hij netjes op zijn lijn blijft. Comeback Kid rijgt de ene leuke song aan de ander, maar het titelnummer steekt toch met kop en schouders boven de rest uit, vooral door het overheerlijke refrein waarin de kreet "wake the dead!" uit vele kelen weerklinkt.
Comeback Kid is een verfrissende hardcoreband die met speels enthousiasme het beste naar boven weet te halen. Het hoeft immers niet altijd vooruitstrevend of ingewikkeld te zijn. Eenvoud siert en geeft Comeback Kid extra punten.

Meer over Comeback Kid


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.