Crescent Shield is zo een van die typisch Amerikaanse powermetalbands die hier vaak weinig brokken maken. Dat heeft weinig tot niets te maken met hun kwaliteit, maar veeleer met de Europese desinteresse in dergelijke bands of het gebrek aan goede promotie. Maar ach, wie zoekt die vindt, en met Crescent Shield zou de zoeker best wel eens een band kunnen gevonden hebben die past bij Jag Panzer of Helstar, maar dan iets rustiger en minder 'knijp eens hard in uw edele delen'.

Frontman Michael Grant heeft ooit nog bij Onward gezongen, een band die via Century Media een paar aardige maar weinig wereldschokkende albums uitbracht en daarna van de aardbodem verdween. Nu mag gezegd worden dat Crescent Shield de man muzikaal beter ligt: het tempo ligt over het algemeen laag en het zijn vooral de melodie├źn gecombineerd met de zang die het werk moeten doen, in plaats van beukriffs of hyperkinetische dubbele basdrumroffels. Maar het was misschien geen al te best idee om een album te beginnen met 'Under Cover of Shadows', want deze song sleept zich net iets te gezapig naar een eind en doet de aandacht verslappen. Daarna is 'The Grand Horizon' al een pak interessanter, vooral omdat er meer van tempo gewisseld wordt en Grant's zang beter uit de verf komt. Het blijkt wel dat de band er beter voor staat wanneer de songs niet te lang duren, want het negen minuten durende 'The Endurance' vergt inderdaad nogal wat van de luisteraar. '10,000 Midnights Ago' is gebalder en dankzij de directere aanpak zit dat nummer ook beter. Zo gaat Crescent Shield de hele tijd wat op en af en dat is behoorlijk jammer, ook al omdat de productie alles iets te dof laat klinken. Dat is des te vreemder wanneer blijkt dat Bill Metoyer achter de knoppen zat, een man die toch acts als Slayer overtuigend kon laten klinken.

Echt hoge ogen zal deze plaat niet gooien, daarvoor is het materiaal iets te wisselvallig, maar wie de oudere garde van Amerikaanse metal best te pruimen vindt, kan gerust een oortje te luisteren leggen. Het is zeker en vast niet slecht, maar het mist nog die extra vonk om echt goed te zijn.

Meer over Crescent Shield


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.