Uit het diepe West Vlaanderen komt niet alleen een serie uitstekende wielrenners, met de regelmaat van de klok komen er ook goede (en minder goede) hardcore bands. Weinigen daarvan blijven lang bestaan of brengen ooit iets relevant uit op plaat. Het enige dat van belang is voor een hardcore groep is een hoog je m'en fous gehalte en de nodige dosis maatschappijkritiek in de teksten. Het debuutalbum van dit zestal is een korte, pisnijdige uitbarsting van haat en agressie geworden maar laat zich zeker niet in een genrehokje duwen.

Een korte prelude waarbij de bandnaam dreigend gescandeerd wordt gaat al snel over in opener 'Monsters Or Victims'. Als een stampende locomotief trekt het nummer zich op gang: gitaren stoten een zwaar rookgordijn uit terwijl de dubbele basdrum voor een stevig galopritme zorgt. Nog geen halve minuut later ontspoort die trein alweer en weerklinkt een lome, nog zwaarder op de maag liggende death metal riff. Dit contrast wordt extra in de verf gezet door de twee vocalisten, die afwisselend voor een zwaar gegrom en een scherp gekrijs zorgen (grunten en screamen voor de taalpuristen). Het titelnummer 'Hurricanes' opent iets rustiger maar zit ook binnen de minuut op kruissnelheid: opnieuw valt de gitzwarte ondertoon op, maar ook de verscheidenheid aan invloeden komt duidelijk bovendrijven. Het ene moment zijn het nijdige aangejaagde riffs waarbij de andere gitaar voor de tweede stem zorgt, even verder is het opnieuw een bombastische death metal klank die de bovenhand haalt. Hier en daar weten de nummers ook echt te verrassen: 'Faded Dreams' begint als een vrij standaard hardcore nummer met een aanstekelijk ritmisch verloop, maar verandert dan plots het geweer van schouder in een episch refrein waarin een prachtige muur van geluid wordt neergezet.

Met al deze verschillende invloeden zou het geheel al snel een allegaartje kunnen worden. Dat is gelukkig niet het geval: de nummers zijn erg compact en gaan daardoor ook geen moment vervelen.  'Hurricanes' klokt af op iets meer dan dertig minuten, maar levert een constante kwaliteit. Voor een debuut kan dit zeker tellen, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer over Darker It Gets


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.