Het zijn glorieuze tijden voor bands die afgeschreven leken te zijn. Met name de Duitse oerthrashbands zijn aan een enorme opleving bezig. Kreator is nooit uit het beeld verdwenen, maar staat nu wel sterker in de belangstelling, Sodom is volop aan haar opmars bezig en ook het trio Destruction kent een stijgende populariteit. Ook al spelen deze drie bands thrashmetal oude stijl, toch zijn er tussen deze drie duidelijke verschillen te bemerken. Kreator is de ge├źngageerde, technische band, Sodom de brute hakbijl en Destruction de technische slager. Het is trouwens sterk hoe een trio zoveel herrie kan produceren. 'Inventor of Evil' is een vertrouwd Destruction-album en kwalitatief kan dit zich makkelijk meten met het hedendaagse aanbod.

Sodom is ondertussen weg aan het laveren van hun lompe begindagen, Kreator is steeds technischer beginnen spelen maar Destruction lijkt wel rechtstreeks te zijn weggelopen uit de begindagen. Het meest opvallende aan 'Inventor of Evil' is het enthousiasme waarmee dit trio er tegenaan gaat. Drummer Marc mept er flink op los, gitarist Mike scheurt met zijn gitaar het zwerk open en bassist/zanger Schmier krijst, gromt en grolt alsof hij achttien is en vol energie zit. Dat verdient een fikse pluim. De band verdient vooral aanbeveling doordat ze dit enthousiasme zo snel weten over te dragen op de luisteraar. Met nummers als 'Soul Collector' of 'Under Surveillance' jagen ze opnieuw een aantal instant klassiekers door de luidsprekers. Destruction speelt overwegend snel, maar het gitaarwerk is niet buitensporig technisch. Mike is een gitarist die zich eerder bekommert om strakheid dan wel of er genoeg noten gekraakt worden. Datzelfde geldt voor drumbeest Mark, die duidelijk de kloeke polsslag is waaraan Mike en Schmier hun hespen van riffs hangen. Schmier beschikt over een aparte stem, waar iemand enkel voor of tegen kan zijn. Zijn schrille, aan een speenvarken verwante schreeuwzang kan voor sommigen een struikelblok vormen. Wie het liever van de positieve kant bekijkt, kan uiteraard stellen dat dit een typisch kenmerk van Destruction is.

Het is hartverwarmend om te horen dat de klassiekers onder de bands nog steeds de nodige 'drive' en kracht hebben om te wedijveren met de jonkies. Destruction is ook anno 2005 bijzonder relevant en 'Inventor of Evil' mag vele stereo-installaties op de proef stellen.

Meer over Destruction


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.