Devourment is een Amerikaanse band die als voornaamste item van bekendheid mee aan de basis lag wat later genoegzaam 'slam death metal' zou heten: een erg brute en vooral lompe vorm van death metal, compleet met überlogge breakdowns en een onverstaanbaar lage putgrom. Zoals de titel doet vermoeden, is al wie subtiliteit verwacht er hopeloos aan bij deze jongens. Bruut geweld vindt een argeloze luisteraar des te meer.

De goor getekende hoes doet al genoeg vermoeden: hier vallen spaanders. Vanaf de eerste tonen van 'Legalize Homicide' (stichtende titel) blaast Devourment in een enkele ruk het oorsmeer en bloed uit eenieders oren. Dankzij de productionele capaciteiten van Erik Rutan klinkt 'Conceived in Sewage' dan ook als een klok en is de groezelige totaalklank van vroeger zo goed als verdwenen. Die iets opener klank is voor Devourment een goede zaak, want nu is het voor een stuk beter hoorbaar wat de muzikanten precies uit hun instrumenten persen.

De band doet waar ze goed in zijn, en dat is als een bijzonder onsubtiele bulldozer over alles en iedereen walsen tot er geen spaander meer heel is en alles tot een pulp wordt geslagen. Zo voelt dit album ook aan: als een nietsontziende en niet aflatende barrage aan vuisten in het gezicht. Fijn als dat precies is waar iemand naar zoekt, maar wie iets meer verwacht van zijn of haar muziek kan hier best met een wijde boog omheen lopen. Want is 'Conceived in Sewage' ook een goede plaat? Voor de fans alleszins, maar het blijft een feit dat Devourment in wezen een pak saaier is dan genregenoten Dying Fetus, die wél doorhebben hoe ze dergelijke extreme metal doorlopend interessant kunnen houden. Hier is het net alsof elk nummer krék dezelfde opbouw of aanpak heeft als het voorgaande en dat trucje wordt erg snel erg oud.

'Conceived in Sewage' biedt precies wat de titel en hoes beloven: pompende death metal zonder enige vorm van subtiliteit. Als dat precies hetgene is waarnaar men op zoek is, dan is dit een geknipt plaatje. Wie meer verwacht (vooral meer pakkende songs), is eraan voor de moeite.

Meer over Devourment


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.