'Scarred & Undefeated' is de eerste demo van Diablo Blvd, een band die vooral bekendheid vergaarde doordat de frontman beter bekend staat als stand-up komiek Alex Agnew, de man met de duizend stemmetjes. Er was dus behoorlijk wat buzz rond deze release, maar is die ook gerechtvaardigd?

Jazeker! Ook al telt dit kleinood hoop en al vier nummers, deze zijn bijzonder puik in hun opzet. Deze is trouwens zeer simpel: rock 'n' roll met een hoog schwunggehalte en véél, véél sfeer brengen. Daar is de band wonderwel in geslaagd. Het titelnummer opent de dans met een gemene oplawaai van een riff die doorschoten wordt met melodieën die genadeloos blijven hangen en het hoofd vrolijk doen knikken. 'Sweet Enemy Mine' is zelfs nog een tikje melodieuzer, evenwel zonder de broodnodige groove te vergeten. Dat 'Without' en 'My Sin' op hetzelfde élan verdergaan, hoeft nauwelijks betoog. Links en rechts duiken trouwens licht gemetalliseerde invloeden op, vooral in de iets snellere passages. Er wordt trouwens vrolijk geschakeld tussen versnellingen en dat houdt de boel heerlijk afwisselend en interessant. De grote vraag die velen zich wellicht zullen stellen, is hoe het precies zit met de zang van Agnew. Wel, wat dat betreft hoegenaamd geen klagen, want ook al is bijzonder duidelijk dat een artiest als Glenn Danzig de man sterk beïnvloed heeft, toch weet Agnew zijn rol met verve te brengen. In tegenstelling tot de echte evil Elvis, die de laatste jaren vooral een karikatuur van zichzelf werd en qua zangprestaties de hele tijd achteruit ging, brengt Agnew zijn teksten met de nodige flair en de juiste klank.

Met Diablo Blvd is er een nieuw en lekker rock 'n' rollmonstertje opgestaan, dat het zeer zeker verdient om gehoord te worden. Nederland heeft Peter Pan Speedrock, België heeft vanaf nu deze heren. Hun volledige debuutalbum is op komst, dus het wordt gretig afwachten wat dat brengt. Als het in het verlengde ligt van dit, dan zal het vast smaken naar meer.

Meer over Diablo Blvd.


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.