Mocht niemand het willen geloven, Duitse rock 'n' roll met fikse knipogen naar Motörhead bestaat wel degelijk. Met Gun Barrel bevat het land van onze Oosterburen een onweerstaanbaar combo en Dustsucker doet een heel verdienstelijke poging om het korte rijtje te vervolledigen. Het is dan ook een beetje jammer dat 'Jack Knife Rendezvous' niet geheel weet te overtuigen.

De formule van een rock 'n' rollplaat is doorheen de jaren nagenoeg ongewijzigd gebleven: potige gitaarriffs met flink wat licks en soleerwerk, eenvoudig edoch solide drumwerk en een licht blaffende, zij het nergens te brute zang. Als men daar vervolgens simpele en dus makkelijk te onthouden teksten bij neemt samen met een catchy refreintje, zou het snor moeten zitten. Het valt niet te ontkennen dat Dustsucker de formule passend hanteert, want meer rock 'n' roll dan dit album kan een band moeilijk klinken. Maar waar zit het probleem dan precies? Het voornaamste pijnpunt dat bij deze band regelmatig opduikt is het ongeïnspireerd afhaspelen van de standaard. Motörhead mag dan wel al meer dan dertig jaar elke keer opnieuw ongeveer dezelfde plaat maken, de heren doen dat met verve en bezieling zodat elk album net dat beetje anders is. Dustsucker gaat helaas gebukt onder voorspelbaarheidsfactor tien en weet nergens binnen het stramien verrassend uit de hoek te komen. De songs zijn relatief kort maar nooit echt aanstekelijk en naar het einde toe sleept de plaat zich echt vooruit. In wezen aardige nummers als 'Dust Is Rising' of 'Ten Feet High' zakken telkens als een slappe pudding in elkaar omdat de band zo flets uit de hoek komt. Ondanks een aardig begin met 'Dead On Wheels', dat een lekker opzwepend tempo koppelt aan een hilarische tekst, dondert 'Jack Knife Rendezvous' al snel als een kaartenhuisje op tafel neer.

Dustsucker doet erg hard zijn best, maar het songmateriaal is op dit ogenblik nog niet sterk genoeg om te kunnen overtuigen. Daar kan zelfs de oersolide productie van Mystic Prophecy-frontman R.D. Liapakis niets aan veranderen. Een deliberatie behoort tot de mogelijkheden.

Meer over Dustsucker


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.