Dat het label Ad Noiseam niet vies is van het harde werk, is geen nieuwtje. Breakcoreartiest Enduser werd er groot en behoort momenteel tot de vaandeldragers van het label. Daar stootte hij in het begin van zijn carrière door naar de top, door Indische nummertjes te verhaspelen en vervolgens aan te drijven met smerige maar snelle beats en drums. Vanaf dan kreeg de naam ‘eindgebruiker’ een andere betekenis: iemand doet het werk, Enduser maakt het af.

In ‘1/3’ slaat Enduser opnieuw die remix-weg in. Wat meteen opvalt is dat zijn relatief zachtaardige en botte breakcore plaatsgemaakt heeft voor harde en scherpe ritmes. Die worden in het eerste nummer min of meer afgebot met een liefelijk zangfragment van Tasmin Archer uit het nummer ‘Sleeping Satellite’. Daar is op zich niets mis mee maar veel toevoegen doet het niet. De synthesizer en drumsamples zijn nergens origineel of fascinerend.

De hemels hoge stem en een frivole melodie komen beter tot hun recht tegen de hard rammelende beats in ‘death vest 09’. Hoewel het nummer zwaar uitpakt en een schril contrast gevormd wordt, klinkt het nergens ongecontroleerd. Naarmate de ep vordert, kloppen de beats harder tot uiteindelijk zelfs overstuurde hardcorebeats de overhand nemen.

Enduser mag dan wel voor zware samples kiezen, de impact van de nummers blijft nog flauw en er is weinig aanleiding om opgewonden te geraken. Zijn vroegere bewerkingen van originele nummers bevatten een cultureel tintje wat leidde tot absurde wereldse breakcore. Deze ep is daarentegen weinig inhoudelijk, uitdagend of leuk. Als ‘1/3’ afsluit met een fijne maar weinig bijpassende dubstep remix van labelmaatje Cardopusher is het hek van de dam: ‘1/3’ mist gewoonweg identiteit.

Meer over Enduser


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.