Het Zweedse F.K.Ü. is een band die ondertussen aan album nummer vier toe is, maar tot dusver weinig potten brak in de metalen scene. Ergens begrijpelijk voor een hobbyproject van muzikanten, maar aan de andere kant ook wel vreemd gezien het feit dat de heren grossieren in met humor doorspekte thrash die erg obligate knipogen brengt richting grote voorbeeld S.O.D., Slayer of vroege Anthrax. Hierdoor wordt deze plaat best genietbaar, zij het geregeld iets te puberaal om serieus genomen te worden.

Het beste en duidelijkste voorbeeld van de tongue-in-cheek zit hem in de vaak vergezochte woordspelingen die de titels vormen. 'Moshocalypse Now', 'Cannibal Detox', 'Anthem of the Moshoholics',... Het ligt er gewoon iets te dik op dat de aloude thrash en crossover met hypersnelle punk aan de basis liggen van wat deze groep brengt, maar luisteraars zijn niet bepaald dom, dus die overdreven knipogen worden snel vermoeiend. Dat het album doorbroken wordt met vier intermezzi getiteld 'The Überslasher' breekt dan ook nog eens de vloeiende lijn die anders mooi zou zijn doorgezet.

Aan de andere kant van het spectrum zit natuurlijk wel dat de heren goed weten hoe ze hun instrumenten moeten gebruiken en dat levert op muzikaal vlak geregeld interessante momenten op. Zo valt niet te ontkennen dat de protothrash van F.K.Ü. lekker nostalgische beelden oproept van strakke jeansbroeken, vesten met patches en sneakers, compleet met langharigen op een parking ergens te velde. Er bestaat dan ook geen enkele twijfel dat de snelle en opgepompte crossover snel kan aanslaan bij de liefhebbers van de nieuwe golf retrothrashbands, al dienen die er wel de geregeld infantiele humor bij te nemen.

'4 – Rise of the Mosh Mongers' is een album dat an sich bestaat uit goede ideeën maar vaak de das wordt omgedaan door het iets te opzichtig grapjurk spelen. De heren zullen moeten kiezen: ofwel het iets serieuzer nemen, ofwel volop een mopjesband worden, maar voorlopig is dit vlees noch vis.

Meer over F.K.Ü.


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.