Humor en ballen. Te oordelen aan dit viertal hebben ze dat in Glasgow in overvloed. Dat resulteert in enkele heerlijk rockende nummers. Het ene is wel iets rijkelijker ingevuld dan het andere, maar ze zijn steeds stevig en complexloos.
In titelnummer 'Darts of Pleasure' tonen de heren meteen wat voor moois ze in hun mars hebben. Een korte drumsolo en een basrifje leiden een energieke en meeslepende rocker in. De drums geven een strak tempo aan waarboven bas en gitaar hun eenvoudige maar erg doeltreffende ding mogen doen. Daardoor vooruit gestuwd weet de zanger aan elke tempowisseling een mooie sfeerverandering te koppelen. Die wendingen worden moeiteloos en met veel schwung genomen. Ích heisse superfantastisch' sluit dan ook oververdiend het nummer af.
'Van Tango' drijft op een ska-achtige gitaar en erg leuke synthesizerrifjes. Die rifjes zorgen samen met de verminderde aanwezigheid van de bas voor een luchtig, licht hobbelend geheel. Minder straf dan zijn voorganger, maar het swingt de pan uit. 'Shopping for Blood' is dan weer duisterder. De drums komen erg op de voorgrond en de synthesizer geeft subtiele, lage akkoorden. In het tweede deel komen de gitaren hun rol opeisen en wordt het een stevig nummer. Dit is dan ook een debuutsingle van formaat vol energie en fantastische rock 'n'roll.

Meer over Franz Ferdinand


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.