Gloria Estefan ... de 80's koningin van de salsapop is nog springlevend. Hoewel ze minder echte hitparademuziek maakt, is deze nieuwe plaat toch weer stevig doordrongen van Spaanse pepers.
Helaas klinkt de muziek die de dame anno 2003 maakt ook een stuk minder opgewekt. Het Latino nummer 'Il Amaré' bruist nog wel lekker met een Spaanse gitaar, een strak tangoritme en een aangenaam meezwierende zang, maar de meeste van de nummers op 'Unwrapped' beperken zich tot platte en vervelende liefdespop. De trage en slijmerige muziek is niet enkel nogal slaapverwekkend, maar slaagt er ook amper in om ook maar een fractie van een seconde te blijven hangen. Korte, frivole uitbarstingen zoals in de titeltrack waar mevrouw Estefan wel degelijk bewijst de voorgangster te zijn van de vele Jennifer Lopez'en van vandaag kunnen dit oordeel helaas niet wijzigen. De energie is duidelijk weg. Dat ontsiert en doet Gloria Estefan vervallen tot de zoveelste Knuffelrock-kloon die eigenlijk nergens meer een stevig nummer weet neer te zetten. Intimiteit kan mooi zijn, zoals in de ballade 'In the Meantime', maar de stem van deze dame leent zich nu eenmaal niet voor zachte nummers. Desondanks de soms sterk uitgebalanceerde arrangementen (zoals een ondersteund door een wervelende mondharmonica in 'Into You') en een stevige muzikale basis is het de stem zelf die tekort komt. Enige single met enig hitpotentieel is een duet met Chrissie Hynde (the Pretenders): 'One Name'. Dat is niet echt een goed resultaat op 18 liedjes.
Als extra aanvuller voor de volhouders zijn 4 akoestische, Spaanse versies van enkele eerder gespeelde nummers opgenomen. Wonder boven wonder halen deze wel de kwaliteitseis, maar of dat volstaat om 'Unwrapped' te kunnen redden ...?

Meer over Gloria Estefan


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.