De interesse voor old school death metal, en meer bepaald onontgonnen werkstukjes uit het verleden, begint wel erg grote vormen aan te nemen. Zo brengt Century Media steeds vaker afgestofte schijfjes uit van ofwel bekende acts dan wel minder gekende. Gorement valt in die laatste categorie, maar wat te horen valt op 'Within the Shadow of Darkness' is van dermate kwaliteit, dat het maar de vraag is waarom deze heren nooit enige naam kregen.

Het album is meteen een dubbelaar geworden, waarbij schijf 1 een reguliere plaat vormt en schijf twee de collectie van demo's. Handig om in een enkele klap alle materiaal in huis te hebben, al is het natuurlijk zo dat de demotracks nogal durven verschillen van kwaliteit op geluidsgebied. Gorement is uiteraard nooit de meest vernieuwende dan wel aparte death metalband uit Scandinavië, maar wat betreft die heerlijk gruizige aanpak van de zogenaamde Stockholm-scène zijn ze meer dan te pruimen.

Gorement leunt uiteraard aan bij bands als Grave of Dismember, maar weet zich toch wat te onderscheiden. Allereerst durven de heren het gaspedaal net iets vaker volledig intrappen en worden de alomtegenwoordige polkabeats efficient gebezigd. Doordat de snelheid over het algemeen wat hoger ligt, is er allicht wat minder sfeer aanwezig, maar het is eens iets anders. De rauwe putgrom is – zoals het hoort – lekker brutaal en bezingt opnieuw heerlijk morbide onderwerpen.

'Within the Shadow of Darkness' biedt dus heel wat lekkers voor de liefhebber van doodsmetaal op oude wijze, en het is waarschijnlijk een gebrek aan geluk dat Gorement weerhouden heeft van een grotere status. Misschien zitten er ook iets minder opvallende hooks in de songs dan bij een aantal van hun genregenoten, maar wat betreft lomp hakwerk is dit alvast een leuk hebbeding voor de platencollectie. Dan wordt het nu afwachten of er misschien een reünie aan staat te komen?

Meer over Gorement


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.