Homer is een Belgische punkrockband, ontstaan in 1997, met leden van onder andere de experimentele metal/rockband PN. Na debuut 'Painting Memories' en opvolger 'The Punkrock Verses' brengt dit collectief het nieuwe schijfje 'Swan Songs for Broken Voices', maar weten deze jongens boven de wijde punkrockmassa te komen?

Op opener 'Conquer The World in Just One Day' wordt duidelijk dat Homer niet alleen krachtiger klinkt dan de rest van die meestal gezichtsloze punkrockbands, maar dat ze ook niet mikken op een bepaald publiek: de nummers op 'Swan Songs for Broken Voices' zijn een product van een band die een eigen wil en gezicht heeft. De nummers geven van jetje, enerzijds met ballen door de metal-, rock- en hardcoreinvloeden. Ook de brute strot van zanger Johan Quinten is hier een pluspunt, anderzijds geeft Homer ook gevoeliger gas door de punkrockpartijen met heldere vocalen. Kwalitatief is er met die cleane zang niets mis, zanger Quinten weet mooi uit te halen op nummers zoals 'Stuck In a Moment' en de titeltrack, maar soms heeft deze niet de rauwe kracht en het eigen timbre die de nummers net verdienen. Sprekende van de titeltrack, deze begint traag, slepend maar mooi en na een tijd versnelt het nummer na een typische, aankondigende punkrockriff die de boel leidt naar een melodieus meezingrefrein. Muzikaal zit het meestal goed bij Homer, de nummers steken goed in elkaar en de melodie├źn pakken, maar soms hebben deze een dubbel probleem, want ze klinken oftewel voorspelbaar (bijvoorbeeld in 'An Endless Trace') of ze klinken gewoonweg te melig. Het merendeel van de nummers maakt dit echter wel goed en ook de duidelijk Iron Maiden-invloeden in 'Dead And Gone' en 'These Sins Are Long Forgotten' zijn wel heerlijk gepast. Afsluiter 'Into The Abyss' begint mooi met een melodieuze, mysterieuze gitaarpartij en een andere die positiever en sfeervol is. Deze blijven terugkomen met verandering in begeleiding tot aan het einde waar de eerste partij mooi nazindert.

Homer heeft bewezen meer te zijn dan een punkrockband en laat de deur open voor zowel metalen, rockende, experimentele als punkrockkaraktertrekken. Hier en daar is er toch werk aan de muziek zelf, maar de collage van verschillende invloeden en de eigen identiteit van de band beloven zeker en vast wat moois voor de toekomst.

Meer over Homer


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.