Is het dance met een jazzy tintje of gestroomlijnde jazz? Honeymunch heeft in elk geval alles in huis om het oor te plezieren: een Fender Rhodes en nog allerlei zachte synthesizerklanken, een drummer die een beetje alle kanten van de maat verkent, en een scheutje funk van basgitaar, gitaar en percussie. De valstrik bij dergelijke ‘nu-jazz’ is echter dat er vaak niet veel meer overblijft dan jazzy klanktapijten om wat ‘op te relaxen’. Honeymunch’ poging is echter niet zonder verdienste.
Zo zijn de eerste nummers zeer genietbaar, met vooral de ritmes die de vaart erin houden. Titelnummer ‘Solon’ kiest voor instant bevrediging met een leuke drum ‘n bassbeat. Bij het vijfde nummer, ‘Orbit’, valt de boel echter een beetje stil. Honeymunch bevindt zich dan wel aardig aan de jazzkant, met jazzy akkoorden en ook op ritmisch vlak net iets meer dan de doorsnee danceplaat, zonder een lekkere beat eronder blijft er niet zoveel over om de aandacht vast te houden. Honeymunch wil in de eerste plaats behagen en blijft braaf binnen de lijntjes met nogal fletse solo’s, die nauwelijks opvallen tussen de andere klanken. Nog het meest geslaagd is het snelle nummer ‘Burn’: een iets gewaagdere sound, met een brutaal en funky orgeltje, andere, ruwere synthklanken en een beat die ongegeneerd durft beuken. Hierna lijkt Honeymunch voorgoed van plan om zijn publiek in slaap te wiegen en slentert over het pad van de liftmuziek tot aan het einde van de CD. Voor ‘Tipps & Tricks’ keert de drummer nog even terug, maar op dat moment is de luisteraar waarschijnlijk zelf al weg. Voor de liefhebbers volgt er nog een remix van het eerste nummer ‘Cascara’.
‘Solon’ bevat dus zeker een paar leuke nummers, al heeft de hele plaat wel enig kitsch-gehalte. Het album is verre van gewaagd of erg origineel en zoekt naar mijn mening iets te veel naar een zachte, gepolijste klank. Na 11 nummers dreigt bovendien het absolute verzadigingspunt voor Fender Rhodes overschreden te worden. Honeymunch verrast niet echt, maar als je zoekt naar rustige muziek die lekker in het oor ligt, is ‘Solon’ een goede kandidaat. Op de site (kies “Flash-versie”) kan zijn een aantal nummers te beluisteren.

Meer over Honeymunch


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.