Er was nog voor het debuut 'Spell Eater' van deze band al veel te doen rond de bevallige frontvrouw Jill Janus. Altijd leuk wanneer een band in de kijker komt en vervolgens de hype waarmaakt door een aanstekelijke plaat af te leveren, precies wat Huntress deed. De rauwe en snelle heavy metal werkte wonderwel en de afwisselende zang van Janus tilde het geheel naar andere hoogtes. Nu is er opvolger 'Starbound Beast' en hoewel er in wezen weinig getornd werd aan de opzet van de band, valt dit album toch een stuk flauwer uit dan het debuut.

Toegegeven, de verrassing is er af, maar dat neemt niet weg dat veel groepen met hun tweede plaat hun status bevestigen. Huntress is niet direct afgeweken van het uitgestippelde pad, want nog steeds brengen de heren en dame vrij potige en erg melodieuze metal, geschoeid op de leest van de grote namen uit het verleden. Na de melodieuze opener/intro 'Enter the Exosphere' wordt er behoorlijk heftig afgetrapt met 'Blood Sisters', waar frontvrouw Janus laat horen dat ze haar aparte strot nog steeds kan hanteren en dus nog redelijk rauw kan schreeuwen, al heeft ze ook de mogelijkheid om erg lieftallig uit de hoek te komen, wat ze dan weer laat horen in het vreemd lichte 'I Want to Fuck You to Death'.

Maar toch lijkt het alsof 'Starbound Beast' iets te snel in elkaar is gebokst. Zo missen de meeste tracks die ontegensprekelijke sprankel en brutaliteit die het debuut wel had. Door de band genomen zijn de songs hier een stuk rustiger en blijven ze net iets minder makkelijk hangen. Dat is best jammer, want Huntress kan dus wel perfect beestig beukende anthems uit de mouw schudden. Ook de zang van Janus is iets minder: ze klinkt minder rauw en heeft soms net wat moeite om haar lijnen consequent vol te houden. Misschien de tol van constant op tour te zijn?

Hoe het ook zij, 'Starbound Beast' is aan het eind van de rit nog steeds een mooi schijfje met lekkere metal en een echte frontvrouw met cojones, maar het staat ook buiten kijf dat 'Spell Eater' een stuk sterker was. De volgende keer misschien terug het heilige vuur aanwakkeren?

Meer over Huntress


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.