Iggy Pop, de man die met The Stooges een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van punk rock en heavy metal, heeft een nieuwe plaat uit. Om dit heugelijke feit meer kracht bij te zetten mogen The Stooges nog eens meedoen. Iggy Pop staat maar bij één nummer als solo genoteerd en krijgt voor de andere nummers hulp van o.a. The Trolls, Green Day, Peaches, Freedom en Sum 41.
Het resultaat is een cd vol krachtige nummers met een gevarieerd aanbod aan gitaarriffs. Iggy Pop weet hoe een (punk)rocknummer moet klinken: strofe-refrein-structuur, aanstekelijke riff, stevige drums en een catchy stem. Al van het eerste nummer is het prijs en het blijft een uur lang duren. Het gaat van een heerlijk verwarrende intro in titelnummer 'Skull Ring' naar de kinderlijke punkrock in 'Little Know It All', niet toevallig het nummer met Sum 41. Opvallend is dat de vier nummers waarin The Stooges meespelen, er allemaal bovenuit steken. De gitaarriffs klinken net dat ietsje vettiger, de solo's zijn altijd wat spannender. Ook het onderonsje met Green Day klinkt lang niet slecht met een opvallende rol voor de bassist van dienst, die de song een pompende inslag geeft. Dat verdwijnt echter in het niets met de allesoverheersende beat in 'Rock Show' (met Peaches). 2 minuten en 8 seconden pisnijdige gitaren en veelbelovend vocaal geweld. Het kan ook anders, want met 'Inferiority Complex' staat er zelfs een ballade op 'Skull Ring'. Zwaar beladen weliswaar, maar toch pakkend.
Meneer Pop is punker in hart en nieren, zo bewijzen zijn teksten. In 'Inferiority Complex' zingt hij: "People strange when they don't respect / Inferiority complex / People are mean when they get the chance". Of hij neemt het solo op tegen de media in 'Til Wrong Feels Right' met "I saw my tv play it over and over / And there was no escape ... They are insane / But they can beat my brains". Het kan natuurlijk ook over gewoon over "Skull rings / Fast cars / Hot chicks / Money" gaan in 'Skull Ring'.
Met 'Skull Ring' bewijst Iggy Pop in ieder geval dat hij geen 'Dead Rock Star' is en dat hij nog recht van spreken heeft. Punk met ballen als doodskoppen.

Meer over Iggy Pop


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.